Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimari Projeler

MİMARİ PROJELER

Ülkemizde ve Dünya’da birçok uygulamalı örneği bulunan mimari projeler aynı zamanda birden fazla Mimarlık alanının bir araya gelerek imza attığı yapıların arka planında yer almaktadır. Projelerin başlangıç aşamasında başvurulan süreçte öncelikle yapının mimari tasarımının ortaya çıkarılması ve plan çiziminde belirlenmesi gerekmektedir.

...
MİMARİ PROJELERDE SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

Öncelikle Yapı firmasının mimari projeler için bir mimarlık firması ile anlaşması gerekmektedir. Nasıl bir konsepte sahip olacağını aktardıktan sonra mimarlık ofisi planlama ve tasarım aşamasına geçmektedir. Mimarlık ofisi içerisinde Mühendisler, Mimarlar ve Peyzaj mimarları yer alarak yapının tüm mimari sürecini tamamlamasının ardından minyatür bir yapı oluşturarak tamamlandığında nasıl bir görüntü elde edeceklerini aktarırlar. Proje detaylarında işlemlerin başlangıç ve bitiş tarihleri de belirtilmektedir. Onay sürecinin ardından Mühendisler yapının planını çıkararak alanların ölçülerini, iskelet yapısını Yapı firmasına ileterek işlemlere start vermesini sağlar.

ÜLKEMİZDE MİMARİ PROJELERİN DURUMU

Yaratıcı ve kendine hayran bırakan yapılan aslında hepsinin başarılı bir mimari sürece sahip olduğu bir gerçektir. Son zamanlarda yapılan AVM, yaşam alanları oldukça başarılı ve nitelikli mimarlara ülke olarak sahip olduğumuzu göstermektedir.

MİMARİ PROJELERDE SON GELİŞMELER

Yapi.com.tr olarak mimari alanda imza atılan son projelerin tasarım ve uygulama aşamalarını kaleme aldığımız birçok habere ve kaynağa ulaşmanızı sağlıyoruz. Sektörün gelişmelerini yakından takip ederek sizlere sunan sitemiz aynı zamanda firmaların yapmış olduğu yenilikleri de yansıtıyor.

Tavuk Adası’nın Ruhsat İptali Davası Görüldü

Kentsel Dönüşüm - Tavuk Adası’nın Ruhsat İptali Davası Görüldü

Ayvalık Belediyesi’nin Dikran Masis’in Tavuk Adası’ndaki projesine verdiği ruhsatın iptali istemiyle açılan dava görüldü. Davada projenin kamu yararı taşımadığına vurgu yapıldı. »

Velibaba Ormanı'nın Bitişiğine Konut Projesi

Kentsel Dönüşüm - Velibaba Ormanı'nın Bitişiğine Konut Projesi

İstanbul Sancaktepe’deki Aydos Ormanı’nda “millet bahçesi” adı altında yapılaşma çalışmaları devam ederken ormanın bileşenlerinden Velibaba Ormanı’nın hemen yanında da konut çalışması başladı. »

Hatay'da 130 Maden Projesine Onay Verildi

Kentsel Dönüşüm - Hatay'da 130 Maden Projesine Onay Verildi

Hatay’da 6 Şubat’tan itibaren 47 proje için “Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir” kararı çıkarken 47 proje de ÇED sürecinde. 17 proje onaylandı, 27 maden projenin de süreci başlatıldı. »

YTÜ Mimarlık Bölümü Diploma Projeleri Yarışması

Kentsel Dönüşüm - YTÜ Mimarlık Bölümü Diploma Projeleri Yarışması

“Cumhuriyetin 100. Yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık” etkinliği kapsamında düzenlenen “YTÜ Mimarlık Bölümü Diploma Projeleri Yarışması”nın son teslim tarihi 20 Ekim 2023. »

Kaya Düşmesine Karşı 'Sprey Betonlama' Önerisi

Kentsel Dönüşüm - Kaya Düşmesine Karşı 'Sprey Betonlama' Önerisi

Gümüşhane'de çevre yolundan ayrılan kavşak üzerindeki yamaçtan düşen kayalara karşı çelik ağ örüldü ancak kayalar ağı aşıp yola düştü. Yeni koruma önlemleri almak gerektiğini söyleyen Dr. Fatih Işık, sprey (püskürtme) betonlamanın yapılması ya da... »

Kanal İstanbul’un Konut İhalesi 4. Kez İptal Edildi

Kentsel Dönüşüm - Kanal İstanbul’un Konut İhalesi 4. Kez İptal Edildi

Arnavutköy’de 5 etap halinde inşa edilecek Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi, dördüncü kez iptal edildi. »

2023 Işıklar Tuğla Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

Kentsel Dönüşüm - 2023 Işıklar Tuğla Ödülleri’nin Sahipleri Belli Oldu

Türkiye’de ve dünyada tuğla kullanımının yaratıcı ve iyi detaylandırılmış uygulamalarını ortaya koyan projeleri ödüllendirmenin yanı sıra buradan elde edilecek bilgi birikimini ve deneyimleri paylaşmayı amaçlayan "Işıklar Tuğla Ödülleri 2023”... »

İzmir'de "İmalat Hatası" Tespit Edilen Konut Projesiyle İlgili Çalışma Yapılıyor

Kentsel Dönüşüm - İzmir'de "İmalat Hatası" Tespit Edilen Konut Projesiyle İlgili Çalışma Yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün, "imalat hatası" nedeniyle 300 metrekarelik bölümü için yıkım kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesinin konut projesindeki tüm bloklarla ilgili çalışma başlattığı bildirildi. »

THY Konutları’nın Bir İhalesi Daha Sonuçlandı

Kentsel Dönüşüm - THY Konutları’nın Bir İhalesi Daha Sonuçlandı

THY ve Emlak Konut’un Kanal İstanbul güzergahında Dursunköy’de inşa edeceği konut projesinin bir etabının daha ihalesi sonuçlandı. Emlak Konut, yüklenici şirket ile 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme imzaladı. »

Tartışılan Proje için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Kentsel Dönüşüm - Tartışılan Proje için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Mahkeme, Güngören Belediyesi’nin bataklık zemine inşa ettiği konut projesinin yapı ruhsatları için ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. »

THY ve Emlak Konut'tan 14 Bin Konutluk Proje

Kentsel Dönüşüm - THY ve Emlak Konut'tan 14 Bin Konutluk Proje

Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut GYO'nun İstanbul Arnavutköy'deki 3,6 milyon metrekarelik arazisinde 14 bin konutluk proje hayata geçirilecek. »

Kanal İstanbul’a Komşu Konutların İhalesi 3. Kez İptal Edildi

Kentsel Dönüşüm - Kanal İstanbul’a Komşu Konutların İhalesi 3. Kez İptal Edildi

Kanal İstanbul’a komşu olacak konut projelerinin ihalesinde bir iptal kararı daha geldi. TOKİ’nin Baklalı köyünde etaplar halinde inşa etmeyi planladığı projenin, 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi 3’üncü kez iptal edildi. »

Kamulaştırdığı Arsaya Konut Yapan Belediyeye Dava
Kentsel Dönüşüm - Kamulaştırdığı Arsaya Konut Yapan Belediyeye Dava

Güngören Belediyesi, “Belediye hizmet alanı yapılacağı” gerekçesiyle kamulaştırdığı arsaya konut projesi yapıp daireleri satışa çıkardı. Arsanın eski sahibi, “Belediye eliyle dolandırıldım” diyerek dava açtı. »

Muğla’da Ormanlar Yine Ranta Açıldı
Kentsel Dönüşüm - Muğla’da Ormanlar Yine Ranta Açıldı

TOKİ tarafından Muğla’nın Milas ilçesinde orman alanı içerisinde yapılacak konut projesi için harekete geçildi. »

Ümraniye’deki Konut Projesinin İmar Planı İptal Edildi
Kentsel Dönüşüm - Ümraniye’deki Konut Projesinin İmar Planı İptal Edildi

İstanbul Ümraniye’de eski NETAŞ arazisi üzerinde yapımı süren Limonlu Bahçe Konakları projesinin imar planları iptal edildi. Mahkeme temmuz ayında yürütme durdurma kararı vermiş buna rağmen yapılaşma durmamıştı. »

Kanal’a Komşu Konutlara 1,1 Milyar TL Harcanacak
Kentsel Dönüşüm - Kanal’a Komşu Konutlara 1,1 Milyar TL Harcanacak

TOKİ, Kanal İstanbul güzergâhına 430 metre mesafede yer alan arazilere 1,1 milyar TL’ye 925 konut, 8 dükkân ve 1 cami inşa edecek. »

Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi’nden İBB’ye Çağrı
Kentsel Dönüşüm - Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi’nden İBB’ye Çağrı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Göktürk Yeşil Kalsın Girişimi (GYKG) temsilcileri, Kemerköy’de hukuksuz biçimde sürdürülen konut projesinin durdurulması için çağrı yaptı. »

Göktürk’teki Proje için Yürütmeyi Durdurma Kararı
Kentsel Dönüşüm - Göktürk’teki Proje için Yürütmeyi Durdurma Kararı

Demirören Grubu’nun borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen Göktürk’teki araziye yapılmak istenen konut projesine yönelik mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. »

Günsan Elektrik Antalya’da 4 Projenin Çözüm Ortağı Oldu
Kentsel Dönüşüm - Günsan Elektrik Antalya’da 4 Projenin Çözüm Ortağı Oldu

Türkiye’nin dört bir yanındaki kamu ve inşaat projelerine geniş ürün portföyüyle çözüm ortağı olmayı sürdüren Günsan Elektrik, son olarak Antalya’da Altıntaş'ın Gözdesi Projesi, Ekpa İnşaat ve Metro Mühendislik’in iki projesi olmak üzere toplamda... »

Kanal İstanbul Manzaralı Konutlar için Yeni İhale Tarihi
Kentsel Dönüşüm - Kanal İstanbul Manzaralı Konutlar için Yeni İhale Tarihi

Kanal İstanbul güzergahında Arnavutköy Baklalı Köyü’nde inşa edilmesi planlanan toplu konutlar için TOKİ yeni etabın ihale tarihini belirledi. »

Kanal İstanbul’un Konut İhalesi İptal Edildi
Kentsel Dönüşüm - Kanal İstanbul’un Konut İhalesi İptal Edildi

TOKİ, Kanal İstanbul’un çevresine kurulacak Yenişehir için Arnavutköy’de inşa etmeyi planladığı 844 konutluk projenin ihalesini iptal etti. »

Tersane İstanbul Projesinden Yalı ve Rezidans Çıktı
Kentsel Dönüşüm - Tersane İstanbul Projesinden Yalı ve Rezidans Çıktı

İstanbul Haliç'te yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projenin içinden 660 rezidans, 67 yalı dairesi, 5 yalı villası ve 270 dükkan çıktı. »

Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu’nda Projeye Başlıyor
Kentsel Dönüşüm - Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu’nda Projeye Başlıyor

Bodrum'un en değerli bölgesinde yer alan 678 bin metrekarelik Cennet Koyu arazisini Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatına başlıyor. »

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 2 Bin Konut, 3 Millet Bahçesi
Kentsel Dönüşüm - TOKİ'den Şanlıurfa'ya 2 Bin Konut, 3 Millet Bahçesi

Şanlıurfa'nın merkez ve Eyyübiye ilçelerindeki konutların ihaleleri ağustos ve eylül ayında, Birecik, Akçakale ve Ceylanpınar'daki millet bahçelerinin ihaleleri ise bu ay yapılacak. »

Antik Kentteki Liman Projesine ÇED Onayına Büyük Tepki
Kentsel Dönüşüm - Antik Kentteki Liman Projesine ÇED Onayına Büyük Tepki

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık Köyü’ndeki 3 bin yıllık Antik İasos kenti ve Antik Liman içerisinde liman projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ÇED Olumlu raporu vermesi büyük tepki çekti. »

REKLAM VERİN

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!