ARAMA   
    |


   Haberler
   Ödüller
   Ajanda
   Sektörden
   İhaleler
   İlanlar
   Rehber
   Yayınlar
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
 
  Ajanda : Son 2 Gün

30.07.2010 - Cuma
Denizli Müftü Ahmet Hulusi Efendi Cami Proje Yarışması
Suriye Yatırım Konferansı
 
31.07.2010 - Cumartesi
Kent Düşleri Atölyeleri
"1city 1001vibrations" - İstanbul2010 Ses Enstelasyonu
Baykuşlar Toplanıyor
 

 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
4 Bin Ağaç Daha Kesilmesin
Haber: Milliyet Gazetesi/Murat ÖZTÜRK 10.12.2007
4 Bin Ağaç Daha KesilmesinAntalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu'nun Belek'teki ormanlarda golf sahası oluşturmak için 4 bin ağaç daha kesileceğini açıklaması, bölgedeki çevrecileri kızdırdı. Ormanlık alanın havadan çekilen fotoğrafları ise, tahribatın boyutunu gözler önüne seriyor. Kesilen ağaçların önemli bölümünün okaliptus olduğu açıklanmasına rağmen, çam ağaçlarının kesildiği açıkça görülüyor.

Belek'te golf sahası izni verilen ormanlık alanda kesilen ağaç sayısı tartışma yaratmıştı. Bölgedeki çevre örgütleri temsilcileri en az 500 bin ağaç kesildiğini iddia ederken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Şenol Aydemir 80 bin ağaç kesildiğini iddia etti. Antalya Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu'nun basına yaptığı "111 bin 400 ağaç kestik, 4 bin daha kesilecek" açıklaması, çevrecileri ayağa kaldırdı.

'Bunun dönüşü yok mu?
TEMA Vakfı Antalya Temsilcisi Nurten Baykara, "4 bin ağaç daha nasıl kesilir? İzin verildi diye bunun dönüşü yok mu? Orman Bakanlığı'nın bunu durdurması lazım. Bunu duyduğum gece uyuyamadım. İzin verilmiş bile olsa yanlış karardan dönülebilir. Ferman verildi diye 4 bin ağaç daha mı kesilecek? Yeter artık diyoruz. Bu ağaçlar kesilmesin" dedi.

Bunlar nasıl okaliptüs?
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ise, 4 bin ağacın daha kesilecek olmasına inanamadığını belirterek, buna izin verilmemesini istedi
.
Ormanlık alandaki çalışmaların son hali, bölgede kesilen ağaçların iddia edildiği gibi okaliptüs olmadığını ortaya koyuyor. Baykara, ağaçların çok büyük bölümünün fıstık çamı olduğunu ve ormanlık alanın çevreden gözükmeyen iç kesimlerinde daha çok kesim yapıldığını belirterek, "Her şeye rağmen okaliptüs de ağaç. Onun değeri yok mu? Ağaç ağaçtır. Hiçbirinin kesilmemesi lazım" dedi.

Hediye Gündüz ise, "23 bin dönüm orman alanının 5 bin dönümü okaliptüs, 18 bin dönümü fıstık çamı. Okaliptüs sadece aralarda yer alıyor. Kesilenlerin önemli bölümü fıstık çamı" diye konuştu.


Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Aralık, 2007  
<< <   10.12.2007 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
48
1
49
50
51
52
53


 
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim