Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Büyüleyen Köy

Rusya'nın en Kuzey-Batısında, Karelya bölgesinde birbirinden ilginç köyler görmek mümkün. Ama Kizhi köyü gerçekten büyülüyor. Her ev bir sanat eseri. Evleri gören Batılı uzmanlara göre "evlere paha biçilemez". Bunca emekle yapılan Kizhi evlerinin benzerlerini dünyanın başka yerinde kolay kolay görmek mümkün değil. Her biri birer sanat eseri gibi

Hürriyet Gazetesi
Büyüleyen Köy

Rusya'nın en Kuzey-Batısında, Karelya bölgesinde birbirinden ilginç köyler görmek mümkün. Ama Kizhi köyü gerçekten büyülüyor. Her ev bir sanat eseri. Evleri gören Batılı uzmanlara göre "evlere paha biçilemez".



Bunca emekle yapılan Kizhi evlerinin benzerlerini dünyanın başka yerinde kolay kolay görmek mümkün değil. Her biri birer sanat eseri gibi duran bu evler, ahşap oymacılığının en uç noktası gibi.

Üstelik bu dantel gibi oymaları, her evin sahibi, kendi yeteneği ve becerisiyle yapmış. Köyün ustaları ise tüm bölgede iyi biliniyor.



Turizmin gelişmeye başlamasıyla, yabancıların da ulaşmaya başladığı Karelya ve özellikle Kizhi köyünü görenler, evleri gördüklerinde nasıl büyülendiklerini anlata anlata bitiremiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyuleyen-koy_69325.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!