Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Den Önce Paneli’nde Mimarlık Öğrenci Yarışmaları tartışıldı

3 Nisan günü İKÜ’de düzenlenen panelin konuşmacıları Ömer Selçuk Baz, Hakan Demirel, Dicle Hökenek, Sait Ali Köknar ve Kadir Uyanık, Prof. Dr. Ayhan Usta’nın moderatörlüğünde yarışma deneyiminin kendi mesleki yaşantılarına kattığı birikimi paylaştılar.

yapi.com.tr
  • ‘Den Önce Paneli’nde Mimarlık Öğrenci Yarışmaları tartışıldı
  • ‘Den Önce Paneli’nde Mimarlık Öğrenci Yarışmaları tartışıldı
  • ‘Den Önce Paneli’nde Mimarlık Öğrenci Yarışmaları tartışıldı

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Den Önce Mimarlık Öğrenci Yarışmaları Paneli’nde mimarlık öğrenci yarışmaları tartışıldı. İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde düzenlenen “Mimarlık Konuşmaları” kapsamında yapılan panelin ardından Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı işbirliğiyle, Serra Ana Sponsorluğu’nda Archiprix 2012 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması Ödülleri Sergisi’nin de açılışı yapıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ayhan Usta’nın yaptığı panele kendi öğrencilik dönemlerinde yarışmalara katılmış ve derece kazanmış mimarlardan Ömer Selçuk Baz, Hakan Demirel, Dicle Hökenek, Sait Ali Köknar ve Kadir Uyanık konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Neslihan Dostoğlu; “Ödül kelimesi sözlükte bir başarı karşılığında verilen armağan, mükafat olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım zaman içinde emeğe katkı, birikime saygı, manevi ve maddi değer verme anlamlarını da içermiştir. Ödüller bir disiplinin gelişmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Hem yeni yeteneklerin ve o disipline önemli katkıda bulunmuş olanların geniş kesimler tarafından tanınmasını sağlamakta, hem de kamuoyunun ilgisini o disiplindeki gelişmelere çekmektedir” dedi.

Panelin ardından açılan Archiprix 2012 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması Ödülleri Sergisi 30 Nisan’a dek İKÜ Mimarlık Fakültesi’nin yer aldığı binada görülebilir. Pane

Panelde konuşulan konularla ilgili ayrıntılı bilgi Mimarizm.com'da yer alıyor.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/den-once-panelinde-mimarlik-ogrenci-yarismalari-tartisildi_106970.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!