ARAMA   Detaylı Ara
    |


   Haberler
   Ödüller
   Ajanda
   Sektörden
   İhaleler
   İlanlar
   Rehber
   Yayınlar
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
Kelime
 
  Ajanda : Son 3 Gün

10.01.2009 - Cumartesi
ÇEDBİK'ten “Yeşil Bina” Toplantıları
TMMOB İzmir Kent Sempozyumu
“Yerel Yönetimler, Katılımcılık ve Kent Konseyi”
 
11.01.2009 - Pazar
Delta'dan Tasarım Yarışması
Suyun Bir Arada Tuttuğu
“Şehir Yükseliyor”
 
12.01.2009 - Pazartesi
Farshid Moussavi İstanbul'da
 

 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Endonezya'da Şahin'e 'Lüks Konut' Şikâyeti
Haber: Milliyet Gazetesi 26.12.2006
Endonezya'da Şahin'e 'Lüks Konut' ŞikâyetiBaşbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, tsunami felaketine uğrayan Endonezya'ya yaptığı gezide ilginç bir şikâyetle karşılaştı. Banda Aceh'i Yapılandırma Kurum Başkanı Kuntoro Mangkusubroto, Türkiye'nin evini kaybedenler için yaptırdığı konutların çok lüks olduğunu, halkın bu standartları karşılayamayacağını söyledi.

Endonezya Ticaret Bakanı Mari Elka Pangestu ve Bayındırlık Bakanı Joko Kimanto'yu makamlarında ayrı ayrı ziyaret eden Şahin, daha sonra kaldığı Gran Melia Jakarta oteli'nde Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türkiye'nin Endonezya Büyükelçisi Aydın Evirgen ve Mangkusubroto ile bir basın toplantısı düzenledi. Kızılay Genel Başkanı Küçükali de, felaketin ardından düzenledikleri "Asya ağlıyor" kampanyasına 1 milyonun üzerinde Türk vatandaşının katıldığını anlattı.

'Görevimiz standartı yükseltmek'
Evlerle ilgili eleştirisini de dile getiren Mangkusubroto, yapılan evlerin bölge halkı için çok lüks olduğunu belirtti. Şahin de bunun üzerine, "Biz kendimiz için istediğimiz bir şeyi başkaları için de istemeyi ilke edinmiş insanlarız. Görevimiz standartları yükseltmektir. Hem bu tür felaketlere karşı dayanıklı konutlar yaptık, hem de ölenlerin hatırasına çok iyi şekilde sahip çıkmış olduk" dedi.





Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Aralık, 2006  
<< <   26.12.2006 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
48
2
3
49
10
50
51
52
30
31


 
  Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim