Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hızlı Tren Deneme Seferleri Bu Ay Başlıyor

Hızlı trenin deneme sürüşleri bu ay başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Eskişehir arasındaki deneme sürüşlerinde herhangi bir sorun çıkmazsa yıl içinde yolcu taşımacılığına başlayacaklarını bildirdi.

Zaman Gazetesi
Hızlı Tren Deneme Seferleri Bu Ay Başlıyor

SPAN lang=EN> Türkiye'deki hızlı tren projelerinin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan TCDD Genel Müdürü Karaman, gelişmiş ülkelerde hızlı trene büyük önem verildiğini, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin de hızlı tren çağına girmesi gerektiğini söyledi. Tüm ülkelerin hızlı tren projelerine başlarken ülkenin sanayi kenti ile başkenti arasındaki hatta öncelik verdiğini kaydeden Karaman, Türkiye'de de hızlı tren çalışmalarının öncelikle Ankara-İstanbul arasında başlatıldığını hatırlatarak, "Şu ana kadar Ankara-Eskişehir etabını bitirdik. Bu hatta deneme sürüşlerine bu ay başlayacağız. Testlerde herhangi bir sorun çıkmazsa yıl içinde yolcu taşımacılığına başlamayı planlıyoruz. Bu proje, Türkiye'de ilk olduğu için emniyet açısından çok temkinli gidiyoruz. Hızlı trende herhangi bir hata olmaması için bu işi bilen ülkelerle, üniversitelerle işbirliği yapıyoruz'' diye konuştu.

Karaman, hızlı tren işletmeciliğinin yapıldığı İspanya, Güney Kore ve Japonya'da tren istasyonlarının hayatın merkezi olarak görüldüğünü, insanların garlardaki sosyal yaşam alanlarına yoğun ilgi gösterdiklerini ifade etti. Şehirlerde sadece garların 24 saat açık olduğunu, bunu fark eden ülkelerin garlara çok önem verdiğini belirten Karaman, "Biz de hızlı trenler devreye girerken Ankara'dan başlayarak modern garlar yapacağız. Ankara için proje ihalesine çıktık. Bu yıl Ankara Garı'nın yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz. Yap-işlet-devret ile yapacağız. Ankara Garı'nda hem otel, hem alışveriş merkezi hem de yolcu hizmetleri olacak" açıklamasında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hizli-tren-deneme-seferleri-bu-ay-basliyor_61874.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!