Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hollandalı Mimar Mark Jouberet ile Ortaklık Anlaşması İmzalayacaklar

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, 2013'e kadar 370 milyon TL'lik bir ciro hedefi öngördüklerini belirterek, bunu 900 milyon TL'lik bir proje yatırımı ile elde etmek istediklerini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Hollandalı Mimar Mark Jouberet ile Ortaklık Anlaşması İmzalayacaklar

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, hedeflerine ilişkin basın toplantısında yaptığı konuşmada, şirket olarak en güçlü oldukları tarafın kalabalık bir mimari ekiple çalışmaları olduğunu belirterek, tasarım yönlerinin güçlü olduğunu, moda yapı kavramından uzak durduklarını kaydetti.

Çalıştıkları semtin karakterine uygun malzemeler ve tasarımlar yapmaya, bunu gerçekleştirirken de eskiyi bire bir taklit etmekten çok bugünün yapısına uygun hareket etmeye çalıştıklarını anlattı. Özellikle Nişantaşı bölgesinde son 25 yılda yapılan yeni binaların yüzde 85-90'ını kendilerinin yaptığını aktaran Keten, ''Bu, bu bölgede özel sektörün yaptığı kentsel rehabilitasyon örneğimiz. Son 4-5 senede belediyelerin de talepleri doğrultusunda kentsel rehabilitasyon ve kentsel dönüşüm projeleri gerçekleşiyor. Bu projelerde de yer almak istiyoruz'' diye konuştu.

Keten, bütün projelerini kendi özsermayeleri ile yaptıklarını ifade ederek, büyümelerini de özsermaye ve nakit akışı doğrultusunda gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Avrupa yakasında Levent, Taksim, Beşiktaş ve Cihangir ile Anadolu yakasında Kanlıca, Anadolu Hisarı ve Göksu'da yeni ve iddialı projeleri olduğunu bildiren Keten, ''Bizim asıl katma değerimizin olduğunu düşündüğümüz nokta mimari tasarımdaki gücümüz ve burada her müşteriye özel bire bir detay tasarımını yapıp o kişinin ihtiyacına uygun daireler tasarlamak. Bu nedenle de satışımız inşaatın başladığı safhada olur ve kişiler kendilerine özgü daireler tasarlamayı tercih eder'' şeklinde konuştu.

Gelecek ay Hollandalı mimar Mark Jouberet ile ortaklık anlaşması imzalayacaklarını aktaran Keten, bu doğrultuda Türkiye ve Hollanda'da mimarı tasarım projeleri gerçekleştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

''Toplu konut yapmaktan uzak duracağız''

Keten, şirket olarak şehrin merkezinde olmaya devam etmek istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Toplu konut yapmaktan uzak duracağız. Bizim asıl katma değer sağladığımız nokta merkezde. Yatırım değeri, tasarım değeri olan bölgelerde yer almaya devam etmek istiyoruz. Bugüne kadar 48 projede 200 bin metrekare inşaat yaptık. 250 konutluk inşaatımız devam ediyor. Mevcut projelerin yatırım değeri yaklaşık 200 milyon TL. 2013'e kadar 370 milyon TL'lik bir ciro hedefi öngörüyoruz. Bunu 900 milyon TL'lik bir proje geliştirmesiyle elde etmek istiyoruz. Bu proje geliştirmesinin yaklaşık üçte ikisi arsa değeri, üçte biri de inşaat katma değeri olarak değerlendirilebilir. Devam eden ve tamamlanan projelerimizde yüzde 85'lik satış oranı gerçekleştirdik. Bu da bizim açımızdan satış ve pazarlama sıkıntısı olmadığının göstergesidir.''

Nişantaşı'nda metrekare fiyatları

Ferhat Keten, Nişantaşı bölgesinde ortalama metrekare fiyatlarındaki değişime de değinerek, şunları kaydetti:

''Fiyatlar özellikle 2004-2007 yılları arasında çok hızlı bir şekilde yükseldi. Yıllık ortalama yüzde 25-35 arasında değişim gösterdi, ancak şu anda sürekli böyle bir değişimin olması mümkün değil. Bundan sonra bizim öngördüğümüz yüzde 17-20 arasındadır yıllık değişim. Fiyatlar bölgede 3 ile 8 bin dolar arasında değişiyor.''

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/hollandali-mimar-mark-jouberet-ile-ortaklik-anlasmasi-imzalayacaklar_89155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!