Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnşaatı Devam Eden Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi İlk Konuklarını Ağırladı

12. İstanbul Bienali’nde 'İsimsiz' (Pasaport) tema sponsoru olan Zorlu Center, henüz inşa aşamasında olan Performans Sanatları Merkezi'yle İstanbul kültür ve sanat hayatına hızlı bir giriş yaptı. 'İsimsiz' 12. İstanbul Bienali kapsamında düzenlenen davette, iş ve sanat dünyasının önemli temsilcileri Zorlu Center’ın boğaz manzaralı terasında bir

yapi.com.tr
İnşaatı Devam Eden Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi İlk Konuklarını Ağırladı

12. İstanbul Bienali’nde 'İsimsiz' (Pasaport) tema sponsoru olan Zorlu Center, henüz inşa aşamasında olan Performans Sanatları Merkezi'yle İstanbul kültür ve sanat hayatına hızlı bir giriş yaptı. 'İsimsiz' 12. İstanbul Bienali kapsamında düzenlenen davette, iş ve sanat dünyasının önemli temsilcileri Zorlu Center’ın boğaz manzaralı terasında bir araya geldi.

Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even’in ev sahipliğinde düzenlenen davete; önemli küratörlerin yanı sıra Türk sanatçılar, İKSV’nin özel davetlileri, iş ve sanat dünyasının temsilcileri ile ulusal ve yabancı basın mensupları katıldı. İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, projenin mimarlarından Emre Arolat, 12. İstanbul Bienail küratörlerinden Adriano Pedrosak, önemli küratörlerden Hou Hanru, Carolyn- Christov Bakargiev ve Ahmet Öğüt, Cevdet Erek, Ala Younis, Hank Willis Thomas, Nasrin- Babak, Meric Algun Ringborg, Milena Bonilla, Ali Cabbar, İpek Düben ve Devrim Erbil gibi yerli ve yabancı sanatçılar, Zorlu Center’da bir araya gelen davetliler arasındaydı.

Zorlu Center’da yer alan Performans Sanatları Merkezi, dünyaca ünlü müzikallerin, usta müzisyenlerin performanslarının, görkemli tiyatro yapıtlarının yanı sıra dans gösterileri, dünya prömiyerleri, resim sergileri ve müzayedeler gibi birçok sanatsal aktiviteye de ev sahipliği yapacak. Açıldığında Londra ve Broadway gibi merkezlerde sahnelenen dünyaca ünlü eserleri Türk sanatseverlerle buluşturacak olan Performans Sanatları Merkezi, inşaat süreci devam ederken de gerçekleştirdiği sanatsal aktivitelerle odak noktası olmaya devam edecek.

Performans Sanatları Merkezi için 300 milyon dolarlık yatırım

Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi için, Zorlu Center nezdinde 300 milyon dolar gibi önemli bir yatırım yapıldı. Yaklaşık 50 milyon metrekare büyüklüğündeki merkezde, 2 bin 300 kişi kapasiteli iki balkondan oluşan, zenginleştirilmiş (amplified) akustik özellikle tasarlanmış olan büyük salon, 770 kişi kapasiteli, tek balkondan oluşan doğal akustikli küçük salon ile Londra ve Broadway’de gösterimi gerçekleşen dünyaca ünlü eserler eş zamanlı olarak misafir edilecek. Ayrıca, 4 farklı kotta her türlü ihtiyaca yönelik fuaye alanlarında geçici sergi, kafe ve mağazalar da merkezin içinde yer alacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaati-devam-eden-zorlu-center-performans-sanatlari-merkezi-ilk-konuklarini-agirladi_89193.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!