ARAMA   Detaylı Ara
    |


   Haberler
   Ödüller
   Ajanda
   Sektörden
   İhaleler
   İlanlar
   Rehber
   Yayınlar
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
Kelime
 
  Ajanda : Son 3 Gün

21.11.2008 - Cuma
DOCOMOMO - Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları IV
Sedad Hakkı Eldem Sempozyumu
"Sedad Hakkı Eldem Mimarlığı" Öğrenci Fotoğraf Yarışması ve Sergisi
‘Prisoned’ Uluslararası Öğrenci Tasarım Yarışması
 
22.11.2008 - Cumartesi
Delta'dan Tasarım Yarışması
“Planlama, Afetler ve Hukuk”
Japon Fotoğrafçılığı
Sinema Tasarımla Buluşuyor
 
23.11.2008 - Pazar
11. Venedik Mimarlık Bienali
Hierapolis-Kastabala Kenti Çimento'dan Arınsın!
 
 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
İzmir'den Sonra Antalya da EXPO'ya Talip
Haber: Referans Gazetesi 29.09.2008

EXPO 2015 için aday olan ancak kazanamayan İzmir'in ardından Antalya da 2014 veya 2016 adaylığı için harekete geçti. Dünyanın en önemli fuar organizasyonu olan EXPO'ya ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunacaklarını belirten Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, "Antalya'nın böyle bir organizasyona ev sahipliği yapabilecek en avantajlı şehir olduğunu düşünüyoruz" dedi.

EXPO'yu Antalya'ya getirmek için yapılması gereken çalışmalar ve izlenecek yöntemleri, ilgili birimlerle masaya yatırdıklarını anlatan Yüksel, "Antalya'nın dünyadaki tanınmışlığı ve turizm altyapısı başlangıçta önemli bir avantaj. Amacımız asla İzmir ile rekabet etmek değil. Zaten hedefimiz daha sık aralıklarla yapılan 3 ay süreli küçük EXPO diye tabir edilen organizasyonu Antalya'ya kazandırabilmek" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Zaragoza'da yapılan EXPO 2008 organizasyonunu yerinde görüp inceleme fırsatı bulduklarını hatırlatan Yüksel, şunları söyledi: "Önümüzde günlerde de Tayland'da bitki ve çevre temalı EXPO organizasyonu gerçekleşecek. Hangi EXPO'nun Antalya için daha uygun olacağı üzerinde çalışıyoruz. Muhtemelen Tayland'daki EXPO'yu da yerinde görerek ve yetkililerle görüşüp önümüzdeki aylarda bu konuda bir tercih yapacağız. Hedefimiz 2014 veya 2016 EXPO'larından birisine ev sahipliği yapmak."

Kent dünya çapında tanınacak

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Kemal Özgen de, Antalya'nın EXPO gibi dünya çapında organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yapabilecek birikime sahip olduğunu söyledi. EXPO organizasyonunu Antalya'nın alması halinde, kentin turizm imajına ve dünya çapında tanınırlığına büyük etki yapacağını belirten Özgen, "Sayın Valimiz'in öncülüğünde çalışmalara başladık. Biz Antalya olarak artık bu tür organizasyonlar için sıramızın çoktan geldiğine inanıyor ve tüm ilgili kurumlardan destek bekliyoruz. Özellikle hükümetin bu konudaki desteği son derece önemli" dedi.

Organizasyonun Antalya'ya kazandırılması için büyük çaba sarfeden Antalya Milletvekili Sadık Badak ise, halen devam eden EXPO Zaragoza'yı 120'nin üzerinde ülke temsilcisinin ve toplam 8 milyon katılımcının ziyaret etmesinin beklendiğini söyledi. Badak, "Zaragoza'da EXPO hazırlıkları kapsamında toplam 3 milyar euro yatırım gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Antalya'nın turizm potansiyeli ve tanınırlığı düşünülürse ev sahipliği yapabileceğimiz bir EXPO organizasyonunun getirisi büyük olacaktır" diye konuştu.






Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Eylül, 2008  
<< <   29.09.2008 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
36
6
37
14
38
39
40
30


 
  Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim