Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmit Körfezi'nde Temizlik

İzmit Körfezi'nin doğu sahilinde yılların birikimi olan çamurlar toplanarak kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.

yapi.com.tr
1 İzmit Körfezi'nde Temizlik

DHA'nın haberine göre, İzmit Körfezi'nin tüm kıyı alanlarının halkın kullanımına açılması ve yılların ihmali  kirlilikten kurtarılması için çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özellikle bataklık haline gelen Körfez’in doğu ucundaki çamurları temizlemek için çalışma başlattı. İzmit Körfezi'nin en son noktası olan Eski Gölcük Yolu üzerindeki doğu sahili bölgesinde oluşturulan Çamur Basma Platformu ile yılların birikimi olan çamur toplanarak Körfezden uzaklaştırıyor.

600 bin ton çamur temizlendi

İzmit Su İşletmesi (İSU) tarafından oluşturulan Çamur Basma Platformuyla denizden çekilen tonlarca çamur, oluşturulan doğal çökertme havuzlarına alınıyor. Burada toplanan çamurlar Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından kamyonlarla kurutma alanlarına taşınıyor. 70 bin metrekarelik alanda devam eden çalışmalarda İSU'nun Çamur Basma Platformu tarafından bugüne kadar yaklaşık 600 bin ton çamurun temizlendiği belirtildi. Bazı günler 120 kamyonun çalıştığı bölgede şimdiye kadar doğal çökertme havuzlarından 30 bin kamyon seferi ile çamurlar kurutma alanlarına taşındı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da çalışmaları yerinde denetliyor.

Doğal hayatın devamı sağlanacak

İzmit Körfezi’nin doğu ucundaki Kuş Cenneti olarak da bilinen Sulak Alanı'na yakın bölgede yapılan çalışmalarla buradaki doğal hayatın devamı da sağlanacak. İzmit Fuarı'nın arkasındaki Sarıdere'nin üzerine de yaya köprüsü yapılacak ve sahil parklarıyla 16 kilometre uzunluğunda kesintisiz yürüyüş yolu ve bisiklet yolu oluşturulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmit-korfezinde-temizlik_111369.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İzmit Körfezinin temizlenmesi güzel olacaktır. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!