ARAMA   
    |
   Haberler
   Ajanda
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
 
  Ajanda : Son 2 Gün

07.02.2012 - Salı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması
6. Çimento Ticareti ve Teknolojisi Konferansı
VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: Mutluluk Fabrikaları
 

 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Larapark'a İkinci İptal
Haber: Sabah Gazetesi/Veysi SAĞLAM 13.02.2007
Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olarak adlandırılan Antalya'daki 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı tahsisi iptal edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Danıştay 6. Dairesi'nin geçtiğimiz günlerde verdiği "kesin tahsisi yapılmayan orman arazileri" ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı üzerine bakanlık, Lara Kent Parkı'nın da tahsisini iptal etmeyi kararlaştırdı.

SABAH'a iptal kararıyla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Şenol Aydemir, Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine turizmci Fettah Tamince'ye ait Ude Turizm firmasına 49 yıllığına ön tahsisi yapılan Lara Kent Parkı'nın tahsisini durdurduklarını söyledi. Aydemir, "Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı üzerine Lara Kent Parkı ile birlikte ön tahsisi yapılmış 52 tahsisi iptal ediyoruz" dedi. Tahsis iptallerini, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ön tahsiste bulunduğu firmalara mektupla bildireceklerini belirten Aydemir, "Kesin tahsis yapılmamış olan herkese 'tahsislerinizi iptal ediyoruz. Teminatlarınızı geri alın' şeklinde mektuplar yazıyoruz. Bugün yarın da Lara Kent Parkı'nın ön tahsisinin gerçekleştirildiği turizmci Fettah Tamince'ye mektubunu yazacağız" diye konuştu. 3 bin 500 dönümlük Lara Kent Parkı, önce Nihat Özdemir'e ait Limak Grubu'na 10 milyon 550 bin YTL'ye tahsis edildi. Bu tahsisin SABAH gazetesinde "Metrekaresi üç YTL'ye Laraport" manşetiyle duyurması üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bedelin düşüklüğünü gerekçe gösterip tahsisi iptal ettti. İkinci ihale ise 22.7 milyon YTL'ye Tamince'nin şirketinde kalmıştı.



Favori ve Paylaşım
 
Bu Yazı ile İlgili Haberler
  • Lara'nın 'Değer'i Kaç Lira?
  • Lara'da İmar Artışı Kaçınılmaz

  • Yeni Yorum Yap

    Adı Soyadı
    E-Posta




    Haberler: ARŞİV
      Şubat, 2007  
    << <   13.02.2007 > >>
    hft
    Pzt
    Sal
    Çar
    Per
    Cm
    Cmt
    Pzr
    5
    6
    7
    8
    9


     
    Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
    Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim