ARAMA   Detaylı Ara
    |


   Haberler
   Ödüller
   Ajanda
   Sektörden
   İhaleler
   İlanlar
   Rehber
   Yayınlar
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
Kelime
 
  Ajanda : Son 3 Gün

08.01.2009 - Perşembe
TMMOB İzmir Kent Sempozyumu
 
09.01.2009 - Cuma
"Yapısal Çevrenin Yeniden Canlandırılması: Yeni Kullanımlar için Eski Mekanlara Yeniden Nitelik Kazandırmak"
Galeri 44A Yılmaz Zenger Sergisi ile Açılıyor
Hacettepe Teknokent 2008 Proje Yarışması
 
10.01.2009 - Cumartesi
ÇEDBİK'ten “Yeşil Bina” Toplantıları
TMMOB İzmir Kent Sempozyumu
“Yerel Yönetimler, Katılımcılık ve Kent Konseyi”
 

 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Muğla Valiliği Restore Ettirmek İçin Ev Satın Aldı, Edremit’tekiler ise Çürüyor
Haber: Zaman Gazetesi 16.01.2006
Muğla Valiliği Restore Ettirmek İçin Ev Satın Aldı, Edremit’tekiler ise ÇürüyorMuğla Valiliği, kültür turizmini canlandırmak ve tarihî Muğla evlerini aslına uygun şekilde restore ederek, bu evleri korumaya yönelik başlattığı çalışmalara devam ediyor. Muğla Valiliği son olarak, Moralı ailesine ait eski bir Muğla evini daha satın alarak restorasyon çalışmaları için start verdi. Vali Hüseyin Aksoy, Emin Moralı’ya ait 150 yıllık tarihî evi, Sosyal Dayanışma Vakfı adına satın aldı.

Tarihî evin tapusunu alan Vali Hüseyin Aksoy, “Koruma altında bulunan ve Muğla’nın tarihini ve kültürünü yansıtan eski Muğla evlerini tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Bu doğrultuda başlattığımız projelerimiz devam ediyor. İlk olarak Hacı Kadı Evi, Hacı Şükrü Evi ile Belen Kahvesi’nin restorasyonunu yaparak kültür turizmimize kazandırdık. Yatağan’ın Eskihisar Köyü’nde bulunan Osman Hamdi Bey konağını da satın aldık, burası da yakında restore edilecek.” dedi. Emin Moralı’ya ait 191 m² alanda bulunan tarihî Muğla evine Muğla Valiliği 65 bin YTL ödeme yaptı.

Öte yandan Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinde bakımı dahi izne tâbi olan eski yapılar, her geçen gün yıkılmaya daha çok yaklaşıyor. Bu yapılar, çevresinde yaşayanlar için büyük tehlike taşıyor. Anıtlar Yüksek Kurulu’na müracaat ederek sadece bakımı için bürokratik işlemler ve zorluklarla uğraşmak istemeyen mal sahipleri de eski evlerini çürümeye terkediyor.





Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Ocak, 2006  
<< <   16.01.2006 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
52
1
8
2
14
15
3
22
4
29
5


 
  Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim