ARAMA   Detaylı Ara
    |


   Haberler
   Ödüller
   Ajanda
   Sektörden
   İhaleler
   İlanlar
   Rehber
   Yayınlar
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
Kelime
 
  Ajanda : Son 3 Gün

21.11.2008 - Cuma
DOCOMOMO - Türkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları IV
Sedad Hakkı Eldem Sempozyumu
"Sedad Hakkı Eldem Mimarlığı" Öğrenci Fotoğraf Yarışması ve Sergisi
‘Prisoned’ Uluslararası Öğrenci Tasarım Yarışması
 
22.11.2008 - Cumartesi
Delta'dan Tasarım Yarışması
“Planlama, Afetler ve Hukuk”
Japon Fotoğrafçılığı
Sinema Tasarımla Buluşuyor
 
23.11.2008 - Pazar
11. Venedik Mimarlık Bienali
Hierapolis-Kastabala Kenti Çimento'dan Arınsın!
 
 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Nükleer Santralde İnce Ayar Safhasına Gelindi
Haber: Yeni Şafak Gazetesi 12.01.2007
Nükleer santral ihalesine talip firmalarla biraraya gelen Enerji Bakanı Güler, “İnce ayar noktasına geldik” dedi

Enerji Bakanı Hilmi Güler, nükleer santral yapmak için istekli olan 18 şirketin temsilcileri ile dün bir araya geldi. Toplantıda TBMM'ye gönderilen nükleer santral yapılmasının önünü açan yasa tasarısı hakkında bilgi veren Güler ve enerji bürokratları, şirket temsilcilerinin de görüşlerini aldılar. Toplantıda yatırım yapmak için mevzuat açıklarının giderilmesi gerektiğini vurgulayan temsilciler, açıkların giderilmesi durumunda yatırım yapacaklarını bildirdiler.

Bakan İlgiden Memnun
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Hilmi Güler de söz konusu toplantıda, nükleer enerji konusunda yapılan yasa çalışması, altyapı çalışmaları, atık yönetimi ve sigorta gibi konularda gelinen nokta hakkında şirketlere bilgi verdiklerini belirterek, “Nükleere ilgili duyan firma sayısı beni memnun etti. Santrali tek başına yapabileceğini söyleyenler var” dedi.

Firmalara “çalışmalarınızı hızlandırın, görüşmelerinizi yapın, yasanın komisyonda görüşülme sürecine de katılın ve ilave önerileriniz varsa iletin” dediklerini belirten Güler, “Yani nükleer santral konusunda bir yerde hassas ayar safhasına geldik, ince ayar safhasına geldik” diye konuştu. Bir basın mensubunun “Firmalar yasa taslağında öngörülen alım garantisinden memnunlar mı?" şeklindeki sorusu üzerine Bakan Güler, “Garantiyi yeterli buluyorlar” cevabını verdi.

2 saat süren Nükleer Sektör toplantısına, Akkök Şirketler Grubu, Aksa Enerji, Alarko, Atlas Grup, Çalık Enerji, Doğuş, Enka, Entek, Gama, Güriş Holding, Habaş, Koç Holding, Nurol Holding, Park Holding, Sabancı Holding, Tekfen Holding, Tokar Yapı ve Zorlu Holding firmalaranın temsilcileri ile Elektrik Üreticileri Derneği temsilcileri katıldı.





Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Ocak, 2007  
<< <   12.01.2007 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
1
2
13
3
4
5


 
  Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Gizlilik Şartları  |  Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim