ARAMA   
    |
   Haberler
   Ajanda
Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü Mimarlık ve Yapı
Sözlüğü / 3 Dilde
 
  Ajanda : Son 2 Gün

23.05.2012 - Çarşamba
Transfer Fiyatlandırması
Koleksiyon / İzmirSMD, M artı D Mimarlık Ofisini Ağırlıyor
''Hayal Etmekten Korkma''
 
24.05.2012 - Perşembe
İstanbul Depreme Nasıl Hazırlanıyor
 

 
HABERLER
Ana Sayfa > Haberler > Haber Detayı Arkadaşına Gönder Yazdır    Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Seramik Çatı Fikrini Duyanlar 'Delilik Bu' Dediler Yakında Dünyaya Satacağız
Haber: Zaman Gazetesi / Günseli ÖZEN OCAKOĞLU
Haber Etiketleri: firma
03.06.2010
Bir zamanlar çatı deyince kiremit, kiremit deyince de turuncu gelirdi akıllara. Şimdilerde kan kırmızının yanında, "Hayır asla olmaz, çatıda koyun mu besleyeceksiniz?" denilen yeşil şıngıllar gözüküyor çatılarda. Çok değil, bir süre sonra bırakın yeşili-alı gönül hangi rengi isterse çatılar o renkle olabilecek çünkü Onduline'de mordan maviye renkli seramik çatılar için çalışmalar tamamlanmak üzere. Hayal ediyorum da rengarenk çatıların bulunduğu bir şehir gökyüzünden ne kadar güzel gözükürdü.

Hani bazı markalar vardır; Selpak, Kot ve Ciff gibi kendi kategorilerindeki diğer ürünlere de isimlerini veren ve jenerik isim olarak kabul edilen. Onduline de çatı kaplamaları için jenerik isim olmuş. Marka yöneticileri, tüketicilerin farklı bir marka olsa bile hatalı ürünü getirip Onduline dediklerini söylüyor. Ayrıca çatı kaplamak yerine "Ondulünlemek" de Türkçemize yeni bir fiil olarak girmiş. Aslında bu durum pek de tesadüf değil çünkü Onduline kendi sektörünün ilklerini gerçekleştirirken ülkemizdeki geleneksel kiremit kaplamasının dışındaki tek alternatif ürün olarak yıllarca tek başına var olmuş.

Ustalık başka, ticaret başka

Çatı kaplama ustaları selülo-mineral esaslı bir maddenin çatı ve cephe kaplama levhalarının teknik açıdan ne anlama geldiğini sanırım çok iyi bilirler. Biz işin o yanını ustalara bırakıp Onduline'ın ülkemizde oluşturduğu ekonomiye göz atalım.

Çatı kaplamada Onduline Group kendi alanında dünya lideri. Şirketin Türkiye'ye ilk gelişi 1974. Daha o yıllarda bir Fransız aile, makineleri getirir ve bir Türk ailesiyle ortak üretim yapmaya başlar. 1994 krizinde Türk ortak hisselerini satmak ister. Fransız ortak tüm risklere rağmen markayı satın alır ve Onduline Avrasya 1994'te yüzde 100 yabancı sermayeli bir şirket olarak kurulur. Satın almayı gerçekleştiren taraf çalışanlarına iş güvencesi verir ve işten de çıkarmaz. Bugün hâlâ işçi dönüşümünün hemen hiç olmadığı sadece emeklilerin şirketten ayrıldığını da söylemek gerek.

Mutlak müşteri memnuniyeti tek hedef

"Avrasya" şirketin yüzünü Türkiye'nin doğusuna da döneceği anlamına geldiğinden yeni pazarlara açılmanın bir ifadesi de olmuş. Bugün 25 ülkeye ihracat yapan Onduline ürün yelpazesini çatıdan temele geliştirmiş ve çatı kaplama, çatı ve temel yalıtım malzemeleri ve çatı sistemlerini de içerecek şekilde çeşitlendirmiş. Kuruluşundan bu yana 50 milyon metrekareyi aşkın çatı alanı kaplayan şirketin İzmit'te 108.000 metrekarelik bir fabrikası var. Fabrikada; Onduline HR, Rufoline.S, Isoline, Bituline ve Onduvilla gibi markaların altında 300 çeşit üretim yapıyorlar. Onduline Avrasya'nın İstanbul merkez olmak üzere, Ankara ve İzmir'de bölge müdürlükleri; Adana, Antalya, Trabzon, Kayseri ve Erzurum illerinde de bölge temsilcilikleri bulunuyor. 224 kişiye iş imkânı sağlayan şirket, koşulsuz müşteri memnuniyeti gibi bir de vizyona sahip.

Peki, ya bu koşulsuz müşteri memnuniyeti nasıl sağlanacak? Şirket bunu da tarif etmiş; mevcut ürünlerin kalitesi muhafaza edilecek, daha yaygın kullanımı sağlanacak yani bir anlamda ürün-kalite ve dağıtım dengesi sıkı bir biçimde gözetilecek.


1 2 3


Favori ve Paylaşım

Yeni Yorum Yap

Adı Soyadı
E-Posta




Haberler: ARŞİV
  Haziran, 2010  
<< <   03.06.2010 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
22
23
24
25
26


 
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
Künye  |  Reklam Bilgileri  |  İletişim