Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Şirketleri Türkmenistan'ın Avaza Turizm Bölgesinde 238 Milyon Dolarlık İş Aldı

Türk şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke konumunda olan Türkmenistan'da 2011 yılında üstlendikleri projeler 3 milyar doları aştı. Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un imzaladığı karara göre, Türk şirketlerinden Tema Mühendislik, Kayı İnşaat, Hatipoğlu İnşaat, Setta İnşaat, Şahin İnşaat ve Çakır İnşaat şirketleri 238 milyon dolara Avaza

yapi.com.tr / AA
Türk Şirketleri Türkmenistan'ın Avaza Turizm Bölgesinde 238 Milyon Dolarlık İş Aldı

Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un imzaladığı karara göre, Türk şirketlerinden Tema Mühendislik, Kayı İnşaat, Hatipoğlu İnşaat, Setta İnşaat, Şahin İnşaat ve Çakır İnşaat şirketleri 238 milyon dolara Avaza Turizm Bölgesi'nde tatil köyleri inşa edecek.

Böylece Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke konumunda olan Türkmenistan'da, Türk müteahhitlerin 2011 yılının 10 ayında aldıkları iş bedelleri 3 milyar 68 milyon doları buldu. Bu sene Türk şirketleri konut, okul, spor kompleksleri, fabrikalar, oteller, elektrik santralleri, tren yolu istasyonları, karayolları, hastane, idari binalar gibi 40'dan fazla projenin taahhüt işini üstlendi.
    
2011'in ilk ayında Rönesans İnşaat şirketi Mari eyaletinde 350 milyon dolara gübre ve amonyak fabrikası inşaatı işini alırken, Lotus Enerji de 390 milyon dolara Mari-Lebap vilayetleri arasında yüksek voltajlı elektrik hatları ihalesini kazandı. Geçtiğimiz aylarda Belda İnşaat şirketi de Avaza Turizm bölgesinde yaklaşık 200 milyon dolara iki ayrı otel ve dinlenme tesisi ihalesini almıştı. Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, Güney Yoloten Gaz Sahası Projesinde alt yüklenici olarak proses sahası yardımcı tesisleri işlerinin yapılması ve doğalgaz boru hattı inşası işini 261 milyon dolara yapacak.
    
Türk şirketleri, Türkmenistan'da 2010 yılında ise toplam 4.5 milyar dolarlık iş almışlardı. Türk inşaat şirketlerinin ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından beri aldıkları işin toplam hacmi ise 23 milyar 596 milyon dolar oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-sirketleri-turkmenistanin-avaza-turizm-bolgesinde-238-milyon-dolarlik-is-aldi_89388.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!