Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Üniversitelerde Girişimcilik Dersini Yaygınlaştırmak İçin YÖK ile Anlaşma Yaptık''

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmecileri Destekleme ve Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, üniversitelerde girişimcilik dersini yaygınlaştırmak için YÖK ile anlaşma yaptıklarını bildirdi.

yapi.com.tr / AA
''Üniversitelerde Girişimcilik Dersini Yaygınlaştırmak İçin YÖK ile Anlaşma Yaptık''

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmecileri Destekleme ve Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' sertifika töreninde, girişimcilerin yararına önemli değişimler yaptıklarını, KOSGEB'in KOBİ'leri ve hizmet sektörünü desteklediğini kaydetti.

Devrin, üretenin, katma değer oluşturanın, pazarlama yapabilenin ve organizasyon kabiliyeti bulunanın devri olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:

''Gelişmiş ülkelerin hepsinde hizmet sektörü, daha fazla istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan bir noktada. Gelişmiş ülkelerde hizmet sektörü, daha büyük gelir payı oluşturmakta ve milli hasılaya daha etkin katkı sağlamaktadır. 2010 yılında da dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı olan, şimdiki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün'ün destekleriyle radikal bir değişime gittik. Artık, dünyada özellikle bilginin ve rekabet gücünün konuştuğu ekonomi şartlarında KOBİ'lerimizi, daha rekabetçi kılma adına KOSGEB destek modellerinde değişim yaşandı. KOSGEB'in hedef kitlesine hizmet sektörünün girmesiyle hedef kitlemizde yaklaşık 8 kat artış oldu.''

Kaplan, KOBİ'lere daha iyi hizmet verebilmek için 4 ana eksen belirlediklerini ifade ederek, yeni ekonominin kurallarında ve şartlarında bazı konularda daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

İşletmelere proje kültürünün aşılanması gerektiğini anlatan Kaplan, şöyle devam etti:

''Herkes kendine hedef koymalıdır. KOSGEB, işletmeye özel ve terzi usulü bir desteklemeyi tercih ediyor. İşletmesini geliştirirken işletmesinin kurumsallaşmasına, daha iyi yönetilmesine, pazarlama yapabilmesine, verimli çalışabilmesine yönelik projeleri olana 150 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe niteliğinde destek oluyoruz. Artık üretmekten ziyade pazarlama ve organizasyon devrine girdik. Herkesten farklı bir şeyler yapmak isteyenleri daha nitelikli şekilde destekliyoruz. İnovasyon projelerine 1 milyon liraya kadar destek oluyoruz. İşbirliği ve güç birliği projelerine de destek oluyoruz. 'Küçük olsun benim olsun' devri bitti. 'Nasıl büyük işler yapabilirim' düşüncesinin olduğu bir devirdeyiz. Bu projelere 750 bin liraya kadar destek oluyoruz. Pastayı paylaşmaktansa pastayı nasıl büyüteceğimizi konuşmalıyız. Girişimciliği desteklemek için seferberlik başlattık. Ülkemizin kalkınması ve istihdam sorununu çözmek için girişimci sayımızı artırmalıyız. Üniversitelerde girişimcilik dersini yaygınlaştırmak için YÖK ile anlaşma yaptık.''

ETO Başkanı Harun Karacan da KOSGEB'in girişimciliğin gelişmesi için çok önemli adımlar attığını belirterek, ETO'nun ülke genelinde girişimcilik eğitimini tamamlayıp iş kuran kişilerin buluşacağı bir programa ev sahipliği yapmak istediğini ifade etti.

Konuşmaların ardından ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi''ne katılanlara sertifikaları verildi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/universitelerde-girisimcilik-dersini-yayginlastirmak-icin-yok-ile-anlasma-yaptik-_89164.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!