Dijital Şehircilik Zirvesi'nde konuşan Bakan Murat Kurum, "İmar barışında süreyi uzatmayı değerlendireceğiz" dedi.
İmar barışının düzenlendiği kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarının yürürlüğe girmesi ile iskansız yapılar kayıt altına alınacak..
Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen düzenlemeyi fırsat bilen kişilerce yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlarda inşa edilen kaçak yapılar, tespit edilerek, ortaya çıkarılıyor.
TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı.
Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar barışında umduğumuzun üstünde bir ilgiyle karşılandık. Şu ana kadar neredeyse üç gün olmak üzere bize yapılan müracaatlar 144 bin civarında" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın yararlandığını bu rakamın 15 milyona kadar çıkacağını öngördüklerini dile getirdi.
İmar barışına başvurular devam ediyor. İmar barışına 10 milyon başvuru geldi bu kapsamda 17 buçuk milyar bedel yatırıldı.