İstanbul’un rantına hücum, Anadolu’da yaşayanların da sorunudur. Çünkü İstanbul’a üşüşme, Anadolu’da işe-aşa dönüşebilecek sermayenin Anadolu illerinden esirgenmesidir. Dolayısıyla İstanbul sorunu, sadece İstanbul’da yaşayanların değil, Anadolu kentlerinde yaşayanların da sorunudur. Yaşadığımız kente bir ev sahibi gibi değil, kiracı gibi
Dünyanın 150 şehri arasındaki fiyat artışı liginde İstanbul 3. sırada yer alırken, ilk 5’te Çin’den 4 kent bulunuyor.
1937 yılında açılan Türkiye’nin ilk kamusal sanat müzesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi yaşam mücadelesi veriyor. E-skop.com adresli sanat tarihi ve eleştiri sitesinde yayımlanan bir yazı, Müze’ye ilişkin belirsizlikleri gündeme getirdi.
Türkiye’nin ilk sanat müzesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, restorasyon çalışmaları sırasında ani bir kararla yer değiştirdi. Sanatçılar ve uzmanlar müzedeki dönüşümün önüne geçebilmek adına ‘Müzemi İstiyorum’ adlı bir panelle harekete geçti.
Günlerdir uyarısı yapılan karın önceki gün bastırmasıyla, megakent İstanbul’da korkulan oldu. Kentte trafik tamamen ve saatlerce durdu. Ama yine yetkililer bu durumdan, kendileri hariç ‘her şeyi’ sorumlu tuttu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İstanbul'da toplam 329 bin 173 riskli bağımsız birimde gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm kapsamında, bugüne kadar 257 bin 905 riskli bağımsız birim yıkıldı.
İstanbul'un Miras Listesi'nde kalması için hiçbir çaba sarf etmeyen Ankara yönetimine, kültür yönetimine ve İstanbul yönetimine karşı bir bilinçlendirme kampanyası açıldı. ‘İstanbul S.O.S' isimli bilinçlendirme hareketi, aynı zamanda bir imza kampanyası da başlattı. Bu oluşum, İstanbul'a boynuzlar saplanmadan önce, halkın farkına varmasına
İstanbul S.O.S Girişimi, inşaatına başlanan Haliç metro geçiş köprüsünün tasarımının, Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalar, bilim ve meslek insanları ile sivil toplum kuruluşlarının görüşleri dikkate alınarak en kısa sürede değiştirilmesi için bir imza kampanyası başlattı.