Beyoğlu'nun bir simgesi daha dönüşüm adı altında betona dönüştürüldü. Türk edebiyatının usta ismi Ahmet Hamdi Tanpınar'la özdeşleşen Narmanlı Han'ın son hali sosyal medyada tepki çekti.
Yeni sahipler, yeni bir proje, yeni bir mimar. Diğer tarafta ise yeni projeyi protesto eden Beyoğlu Kent Savunması. Narmanlı Han bir değişimin eşiğinde.
Tarihi Narmanlı Han’ın restorasyonu iş makinelerinin hana girmesiyle başladı. Beyoğlu Kent Savunması ve Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, Koruma Bölge Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi yolladı.
Koruma Kurulu'nun onay vermesinin ardından İstiklal Caddesi'nin en eski yapılarından biri olan Narmanlı Han'a iş makineleri girdi. Beyoğlu Kent Savunması'nın "tarihin pervasızca yok edildiği" gerekçesiyle yaptığı başvuruya 'Sorumluluk proje mükellefinde' yanıtı verildi.
Mimari projesini Sinan Genim'in çizdiği tarihi Narmanlı Han'da restorasyondan sonra cafe ve restaronlar bulunacak.
"Otel mi, AVM mi" olacak diye merak edilen Narmanlı Han'ın restorasyonunu yapacak mimar Genim, handa yedi dükkan, iki lokanta olacağını, otel ya da AVM yapılmasının mekanın küçüklüğü nedeniyle mümkün olmadığını belirtti.
İstanbul’un son tarihi değerlerinden biri olan Narmanlı Han’ı ‘otel-rezidans’ tehlikesinden korumak isteyen Beyoğlu Kent Savunması temsilcileri ve çevreciler dün hanın avlusunda buluştu. Çünkü Narmanlı ailesinin geçen yıl elinden çıkardığı hanın yeni sahipleri binayı bir an önce kârlı bir yatırım merkezine dönüştürmek istiyor.
NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekilen İstanbul fotoğrafını yayınladı.