Dolmabahçe Sarayı’nın müştemilatı olan 20 bin 483 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, 'konservatuvar olarak kullanılmak üzere' Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne tahsisi tamamlandı.
Dolmabahçe Sarayı'nın dış bölümünde yer alan Saltanat Kapısı'nın da bulunduğu duvarlarda restorasyon çalışması devam ediyor. Duvarların geleneksel Horasan harcı ve çeşitli enjeksiyonlar kullanılarak güçlendirildiği, restorasyon sürecinin Ekim ayı sonunda tamamlanacağı öğrenildi.
2009’da TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’na bağlı tarihi mekanları gezen yerli yabancı ziyaretçi sayısı 1 milyon 113 bini buldu. Toplamda 543 bin yerli, 545 bin yabancı ziyaretçi ağırlayan tarihi saray, köşk ve kasırlar arasında en çok ziyaretçi çeken 818 bin kişiyle açık ara Dolmabahçe Sarayı.
Dolmabahçe Sarayı'nın 14 bin 559 metrekare izdüşüm alanına sahip kurşun kaplı çatısı 7 yıl süren çalışmalar sonrasında yenilendi.
Dolmabahçe Sarayı dış dünyaya açılan penceresi olarak nitelendirilen Camlı Köşk'ün çatısının restorasyonunu sırasında 1914 yılına ait Latince atılan imza ortaya çıktı. İmza, kurşun kaplamanın dayanıklılığını gösteriyor.
Dolmabahçe Sarayı'nda devam eden restorasyon çalışmaları sırasında, duvar sıvasının altından asırlık gazete parçalarının okunabilen kısımlarında Osmanlı Devleti'nin ilk iki uçağı “Osmanlı” ve “Prens Celaleddin” hakkında bilgi veriliyor.
Dolmabahçe Sarayı'nın duvarının üst kısmını çevreleyen taşlar dökülmeye başladı. Düşen beton ve taşlar Dolmabahçe Sarayı duvarının hemen bitişiğindeki kaldırımda yürüyenler için ise tehlike oluşturuyor.
Dolmabahçe Sarayı'nın 124 metrekarelik en büyük halısı, Yıldız Şale Köşkü'nde restorasyona alındı.