Türkiye genelinde geçen yıl hane halklarının tüketim amaçlı harcamaları içinde en yüksek payı yüzde 24,7 ile konut ve kira harcamaları aldı.
İŞKUR'un verilerine göre Türkiye'nin en çok işçi gönderdiği ülkeler arasında birinciliği 10 bin 584 kişiyle Irak aldı.
SGK bulgularına göre 88 ana faaliyet kolunda en fazla kazancı elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme temininde çalışanlar elde ederken, oteller 63.sırada bulunuyor.
İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü'ne bağlı olan Aktif Nüfus Anketi'ne (EPA) göre, son 6 yılda 3.5 milyondan fazla kişinin işini kaybettiği belirtildi.
Son bir yılda istihdamın en fazla arttığı iş kolu yaklaşık yüzde 16'lık oranla enerji oldu. Sektörde çalışan sayısı 263 bin 853'e yükseldi.
Türkiye'de, 2017 yılında en çok istihdam enerji sektöründe bekleniyor. Ancak enerji sektörünün de birçok alt dalı bulunuyor.
Yenibiris.com’un hazırladığı Yenibiriş İstihdam Raporu 2011 birinci çeyrek verilerine göre, bu yıla iş gücünü genişletme ve büyüme hedefleriyle giren ilk üç sektör yapı-inşaat, sağlık-tıp ve tekstil oldu. Dönemsel olarak da istihdam piyasasının daha hareketli olduğu ocak-şubat-mart ayları verileri bir önceki senenin aynı dönemi ile
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 4 yıllık stratejik plan kapsamında, iş kazalarında önemli düşüş hedefliyor. Bunun için iş hastalıkları konusunda personelin eğitiminden, 100 işyerinde yönetim veri tabanı oluşturulmasına kadar bir dizi önlem bulunuyor. En fazla iş kazaları KOBİ'lerde görülüyor.