“Picasso İstanbul'da”
Japonya'da yaşanan depremi ve sonrasında ortaya çıkan sonuçları Türkiye'yle kıyaslayan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetimi Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu, çok çarpıcı tespitlerde bulundu.
“Konak Kentsel Yenileme Projesi” kapsamında, Kadifekale heyelan bölgesindeki binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Ancak vatandaşlar, havada asılı bırakılan kolonlardan ve sokağa taşan moloz yığınlarından şikayetçi. Başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere çevre sakinlerinin tehlike riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor, önlem alınması
Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), İzmir Uzundere’de yaptığı toplu konutlar için kuralar 11 ay önce çekildi.
Kadifekale sur duvarlarının restorasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Makedonya Kralı Büyük İskender’in M.Ö. 334 yılında yaptırdığı kale, hazırlanacak projeyle tekrar ayağa kaldırılacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Agora ile Kadifekale arasındaki aksta yer alan ve toprak altında bulunan Roma Antik Tiyatrosu’nu gün ışığına çıkarmak amacıyla düşünülen kamulaştırma çalışmaları öncesi bölgedeki taşınmaz sahipleriyle Fuar 4 No’lu Holde bir araya geldi.
Bakanlar Kurulu kararı ile "Afete maruz bölge" ilan edilen Kadifekale ve çevresinde yıkımlar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki vatandaşları Uzundere'deki örnek konutlara taşıyacak. Kadifekale Heyelan Bölgesi'ndeki konutlarda oturan vatandaşlarla görüşmeleri tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma konusunda uzlaşmaya
İzmir'de Kadifekale ile Kemeraltı arasında uzanan yeni Smyrna bölgesinin kuruluşu aşamasında inşa edildiği tahmin edilen sur duvarları kazı çalışmaları ile gün ışığına kavuştu.