Kentler, sermayenin salt kendi öznelliğindeki edinimleri dahilinde, yok olması için "inşa" edilirken, bizler, kentlerin "mülkiyetini" üzerlerinde tutanlar, kent "sakinleri", mültecileşiyor.
TMMOB Mimarlar Odası'nın, yaşadığımız küresel çok yönlü krizin mekansal bağlamına ilişkin olarak, kent ve toplum örgütlenmeleri ile kültür, bilim ve sanat insanlarını bir araya getiren ortak bir değerlendirme ortamı sağlamak üzere amacıyla gerçekleştirdiği "Kent, Kültür ve Demokrasi Forumları"nın ikincisi, Hatay'da düzenleniyor.
Yaşanan kriz ortamında Türkiye’ye özgü birikimin bir araya gelmesini ve bu sürecin sivil demokratik kuruluşlar ile mimarlık, bilim, kültür ve sanat insanları ile birlikte değerlendirmesini hedefleyen Kent Kültür ve Demokrasi Forumu TMMOB Mimarlar Odası tarafından 21-22 Aralık 2012 tarihlerinde Adana’da düzenliyor.
İstanbul üzerine konuşan, tartışan çok. Binlerce yıllık mirası hızla gelişen iletişim teknolojileri sayesinde dünya çapında da görünür oldu. Ekonomik kriz şartları nasıl değiştirir bilinmez ama önümüzdeki iki üç yıl içinde şimdi olduğundan çok daha fazla alan kültür ve sanatla uğraşan insanların hizmetine açılacak. Ancak bu kadar hızlı bir
Kent, UIA'da Tarlabaşı'ndaydı
Ulaşım politikasını cumhuriyetin ilk yıllarının aksine, "asfalt yollarla ördük anayurdu dört baştan" şiarı üzerine kuran, böylelikle devasa petrol şirketlerinin en önemli pazarlarından bir olma yolunda önemli adımlar atan, aynı zamanda her yıl on binlerini trafik kazalarına kurban eden bir ülkede, ulaşım sorununun önceliği tartışmasız bir konu.
4 – 31 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Modern Sanatlar Galerisi, “Kent: Pratik ve Tasarı” konulu bir sergiye ev sahipliği yapıyor.