Muğla Milas'taki bir parkta ağaçlar son birkaç gündür kesiliyor. Yetkililer ağaçları kesmediklerini, budadıklarını söylüyor. Ancak Güllük'te yaşayanlar ağaçların kesildiğini belirtiyor.
Depolama ve kiler sistemlerinde geniş ürün yelpazesine sahip olan ve her alana uygun birbirinden farklı çözümler sunan Häfele, bu konuda öncü olan Kesseböhmer şirketinin yeni tasarımlarını tüketiciyle buluşturuyor. Häfele’nin sunduğu, mutfaklarda mevcut saklama alanlarını daha verimli kullanabilecek, yer ve zaman kazandıran köşe kiler sistemleri,
Bursa'nın Kestel ilçesinde belediye tarafından kurulan güneş enerji santralinden (GES) elde edilen elektrik, kuruma ait binalarda, parklarda ve sokak aydınlatmalarında kullanılıyor.
Kestel Belediyesi, ilçede kaçak yapılarla ilgili mücadelesini sürdürüyor. Özellikle tarım alanlarındaki kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarıların ardından kontrollü bir şekilde yıkılıyor.
Karaburun’da enerji santrali için zeytin ağaçlarını kesen şirkete göre; bölgede aslında ağaç yokmuş. Şirket, zeytin olmadığını belirten rapor için Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu.
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), sürücülerin zaman ve yakıttan tasarruf etmesini sağlayacak yeni bir uygulama başlatıyor. Genel müdürlük, internette kuracağı bir sistemle, sürücülere varacakları noktaya kestirmeden nasıl ulaşacaklarını öğretecek. Söz konusu sistem yolun durumu, şerit sayısı gibi bilgileri de verecek.
Ordu'nun Korgan ilçesinde yapılmak istenilen HES projesinin imar planı değişikliği ve ÇED raporunun iptali için bölge halkı ve çevreci dernekler tarafından açılan davada Ordu 1. İdare Mahkemesi imar planı değişikliğini, 2. İdare Mahkemesi de ÇED raporunu iptal etti.
Edirne Keşan’daki köylerde tüm itirazlara karşın yeni bir andezit ocağı daha yapılacağının ortaya çıkması tepkilere neden oldu. Bine yakın imza toplayan halk, "Havamızı, suyumuzu kirletmeyin" dedi.