Grant Thornton'un 3. çeyrek sonu itibariyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, küresel iyimserlik göstergesi yüzde 31'den yüzde 3'e geriledi. Grant Thornton International Başkanı Ed Nusbaum, göstergelerin, ekonomik krizin yaşandığı 2009'dan bu yana gözlemlenen en kötü rakamlar olduğunu belirterek, olumsuz beklentinin ve kötümserliğin, büyüme
Jeotermal Enerji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, "Türk jeotermal sektörünün temsilcileri olarak, ülkemizin bu alanda dünyanın açık ara lider ülkesi olmaması için hiçbir neden göremiyoruz." dedi.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), yüksek enerji talebi ve enerji verimliliği gelişiminin yavaşlaması nedeniyle, üç yıldır yatay seyreden enerji bağlantılı küresel karbon emisyonlarının geçtiğimiz yıl 32.5 gigatona ulaşarak tarihi bir seviyeye geldiğini açıkladı.
Küresel karbon emisyonları ekonomik toparlanmaya bağlı olarak büyüyen enerji talebi ve elektrik üretiminde kömür kullanımının artmasıyla bu yıl yüzde 5 yükselecek ve 33 milyar tona ulaşacak.
GCP'nin raporunda 2014-2016 döneminde yavaşlayan karbon salımının bu yıl yeniden artışa geçtiği kaydedildi.
Bu yıl karbon emisyonlarının Çin ve AB'de düşeceği, ABD ve Hindistan'da artacağı hesaplanıyor.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından hazırlanan “Küresel Enerji ve Karbondioksit Emisyonları Statü Raporu”na göre, dünyada enerji sektörü kaynaklı karbondioksit emisyonu 2018’de bir önceki yıla göre 1,7 artışla 33 gigatona yükseldi.
Günümüzde yılda 2 milyar tona ulaşan küresel kentsel katı atık üretimi, 2050 yılına kadar 3,4 milyar tona ulaşacak.