Bitlis'in Ahlat ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda her biri sanat eseri özelliği taşıyan şahideler, üzerindeki kabartmalar, kitabeler ve motiflerle tarihe ışık tutuyor.
Mecidiyeköy Eski Likör Fabrikası arazisinin plan tadilatı için TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın yürütmeyi durdurma talebi İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
Şişli’lideki tarihi Likör Fabrikası yerine inşa edilen rezidans ve otel projesinin planı mahkeme kararıyla iptal edildi. Emlak Konut GYO, iptalin eski planla ilgili olduğunu söyledi. Şişli Belediyesi ise ‘karar çıkarsa gereğini yaparız’ dedi.
Şişli Likör Fabrikası arazisinde yükselen Quasar gökdelenlerinin dayanağı olan plan değişikliğinin iptali Danıştay tarafından onandı. Mimarlar Odası, inşaatın derhal durdurulması çağrısı yapıyor.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 1 Temmuz’da hasılat paylaşımı yöntemiyle satışa çıkaracağı Mecidiyeköy’deki Likör Fabrikası arazisi için, tarihinde ilk defa avan proje hazırlattı. Avan projeye göre, Likör Fabrikası binasının hemen arkasında iki yüksek bina inşa edilecek. Ayrıca arazinin kuzeydoğusunda halen yeşil alan olan bölümde de E-5’e ve yan
Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisi, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından açık artırma yöntemiyle 30 Mayıs cuma günü tekrar satışa çıkarılacak. 25 Nisan 2008'de yapılan ihaleye sadece Kiler Grubu katılmıştı. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 23 bin 711 metrekarelik arsa
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mecidiyeköy'deki likör fabrikası arazisine gökdelenlerin dikilmesi için hazırlanan planların mahkemede iptal edileceğini anladıkça yeni plan çıkardı. 10 yılda 5 plan İstanbul Büyükşehir Meclisi'nden geçti, 4 plan iptal edildi
Galatasaray'ın mali kurtuluşu olarak gösterilen Seyrantepe ve Ali Sami Yen Projesi'nde kritik bir adım daha atıldı. Maliye Bakanlığı, Büyük Mükellefler Vergi Dairesi için ayrılan eski Likör Fabrikası'nın, Ali Sami Yen Projesi ile birleştirilmesine razı oldu.