Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Türkiye'yi Mantolayan Mavi...

Blue’ Safe Mavi Kale Modacı Ümit Ünal ile İstanbul'u 'Mantolayacak'

Blue’ Safe Mavi Kale, tüm dünyada gittikçe önem kazanan enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak için bir kampanya başlatıyor ve İstanbul’un sembol binalarından Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi ve Akmerkez’i modacı Ümit Ünal ile birlikte ‘manto’ luyor.

yapi.com.tr
Blue’ Safe Mavi Kale Modacı Ümit Ünal ile İstanbul'u 'Mantolayacak'

apı Sektörüne, Mardav, Kalekim ve Dow Chemical tarafından armağan edilen Blue’ Safe Mavi Kale, tüm dünyada gittikçe önem kazanan enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak için bir kampanya başlatıyor ve İstanbul’un sembol binalarından Galata Kulesi, Haydarpaşa Garı, Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi ve Akmerkez’i modacı Ümit Ünal ile birlikte ‘manto’luyor.

'İstanbul’u Mantoluyoruz' projesi, yalıtımın küresel ısınmanın önlenmesindeki önemini ve ısı yalıtımının beraberinde getirdiği enerji tasarrufunu anlatmak amacıyla düzenleniyor. Kampanya kapsamında, İstanbul’da bulunan, İstanbul’u farklı yönleri ile anlatan ve mimari özellikleri ile öne çıkan bazı binaların maketleri yapılıyor ve bu maketler modacı/tasarımcı Ümit Ünal’ın yorumu ile mantolanıyor. 

Ümit Ünal’ın enerji tasarrufunu ve binaları yorumlaması ile ortaya çıkacak tasarımları ile giydireceği/mantolayacağı binalar; Beyoğlu Tünel’de bulunan tarihi Galata Kulesi, Haydarpaşa Tren Garı, Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki Tarihi Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt Kampüsü ve Etiler’de bulunan ilk alışveriş ve moda merkezlerinden biri olan Akmerkez. Bu 5 önemli binanın birebir gerçeğine uygun maketlerine, gerçek mantolar dikecek olan Ünal, dikeceği mantoları yapıların ruhuna göre şekillendirecek. Ümit Ünal’ın tasarımları ile sembolik olarak “manto” lanacak olan bu maketler İstanbul’un önemli caddelerinde sergilenecek.

Kumaşlar mavi düğmeler dübel

Tüm mantolama işlemi için bu beş yapının malzemesi ortak olacak. Mantolar, kumaşların yanısıra, Mavi Kale Mantolama Sistemleri’nin öğeleri olan file, dübel, köpük gibi malzemelerle de şekillenecek. Dübellerin düğme olarak kullanılacağı tasarımlarda Mavi Kale’nin kurumsal rengi olan mavi renk hakim olacak.Proje kapsamında işbirliği yapılan modacı/tasarımcı Ümit Ünal, modanın yanı sıra aldığı arkeoloji eğitimini de kullanarak binaların ruhlarına, yaşadıkları, yansıttıkları tarihe göre tasarımlarını oluşturacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/blue-safe-mavi-kale-modaci-umit-unal-ile-istanbulu-mantolayacak_71928.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!