'' e) Hiçbiri ''



Sanatçı  Alev Gözonar'ın farklı malzeme ve teknikleri birarada kullanarak yarattığı eserleri Çağla Cabaoğlu Art Gallery'de izleyicisiyle buluşacak.

‘Bir oyun yazarı bir sergi gezer ...
Her bir esere birkaç muhtemel isim yakıştırır...
Sanatçının onları yaparken neler düşündüğünü hiç bilmeksizin, hiç sormaksızın....
Sanatçı isimlere bakar, hiçbir şey söylemez..
Muzipçe gülümser....’

Oyun yazarı ve yönetmen Kerem Kurdoğlu 'nun Alev Gözonar'ın eserleri için uydurduğu bir ‘isim koymaca oyunu’ sergiye eşlik edecek...

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nde eğitimini tamamlayan Alev Gözonar bir süre tekstil alanında çalıştı. Son dönem çalışmalarıyla, sanatçı kimliğinin farklı bir alanda yeniden doğuşunu gerçekleştirdi. Bu sergi, işte bu yeniden doğuşun sergisi.

İşlerini "Duvarda Heykel, Heykelde Resim" olarak tanımlayan sanatçı kimi zaman renk, kimi zaman desen, bazen de bir duygu ya da yaşadığı bir olaydan yola çıkarak seramik, pleksi, ahşap, çelik tel gibi farklı malzemeleri birarada kullanıyor. Vurgulama yöntemi olarak seçtiği tekrarlarında tekstil geçmişinin yansımalarını gördüğümüz sanatçının işerinde bulunan diğer ortak özellikler arasında geometrik formların kullanılış biçimini ve siyah/beyazın diğer renklerle ‘karışmadan içiçe’ birlikteliğini sayabiliriz. 

Sanatçı Alev Gözonar, National Polymer Clay Guild’in  ilk ve tek Türk üyesi  olarak  21-28 Şubat 2008 tarihleri arasında  Baltimore, Maryland’de yapılan NPCG Synergy “Moving Forward, Looking Back” adlı konferansa konuşmacı olarak katıldı. 8 Ağustos- 22 Kasım 2009 tarihleri arasında Brockton/FullerCraft Museum’da yapılacak olan “Sculpting Color In Your Hands” başlıklı sergide yer alacak 13 sanatçıdan  biri olması istendi. Bu davetle ilgili hazırlıklarını sürdüren Alev Gözonar sergide yer alacak tek Türk sanatçı.