2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması - Dijital Kolokyum



Katılımcıların 1 Haziran’a kadar siteye yükledikleri projeler, dijital kolokyum süresince, yarışmaya kayıt anında sistemin otomatik atadığı rumuzlar ile tanımlı olarak, yarışma web sitesinde herkese açık ve eş zamanlı olarak yayınlanacak.

6 Haziran’da önce jüri projeleri değerlendirecek, ardından 7 Haziran’daki canlı yayında ‪‎ tüm projeler Dijital Kolokyumüzerinden tartışmaya açılacak.

7 Haziran Salı günü 09:30-14:00 saatleri arasındaki canlı yayını www.ytongakademi.com sitesinden takip edebilir, aşağıdaki sosyal ağlar üzerinden sorularınızı ve yorumlarınızı #dijitalkolokyum etiketiyle paylaşabilirsiniz. 

Twitter: www.twitter.com/turkytong
Facebook: www.facebook.com/turkytong

Reklam Goruntulenme Bolumu

Canlı yayın sırasında, sosyal medya üzerinden sorular sorulabilecek, yarışmacılar karşılıklı olarak tüm projeler üzerinde fikir belirtebilecek, jüriden alınan yorumlar ile fikir projeleri geliştirilebilecek. Bu dijital kolokyum ortamı ile herkesin erişimine açık, şeffaf bir platform yaratılması hedefleniyor.

Yarışmacılar 21 Haziran’a kadar dijital kolokyum sayesinde edindikleri görüşleri değerlendirmekte ve fikir projelerini geliştirmekte serbesttir. Geliştirilen fikir projeleri, sistemin atadığı rumuzlar aynen kullanılarak 21 Haziran gününe kadar tekrar yüklenebilir. Değerlendirmede bu yüklemeler dikkate alınacaktır. Tekrar yükleme yapmayan katılımcılar, 1 Haziran’da (ön proje yükleme gününde) yükledikleri fikir projeleri ile değerlendirmeye alınır.

Yarışmacılara dijital kolokyumda hangi gün ve saat aralığında projesinin yorumlanacağı bildirilecektir.

Dijital kolokyum kaydedilerek, yarışma sitesinden tekrar yayınlanacaktır.

2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması hakkında:

“YERSİZLİK İÇİN BİR YER” konulu 2016 Ytong Mimari Fikir Yarışması, güncel öneminin yanı sıra arka planında barındırdığı geniş çeşitlilik içinde “göç”, “mültecilik”, “mekân” ve “aidiyet” sorununa odaklanıyor. Yarışma detaylarını ve şartlarını buradan inceleyebilirsiniz.