Gerçekleşmiş Projeleriyle Erginoğlu-Çalışlar Mimarlık

20 Ekim 2005 tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi'nde "Mimarlıklar" toplantısına konuk olan Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar'ın özgeçmişlerini ve gerçekleştirdikleri projelerden örnekleri, YAPI Dergisi'nden bir seçkiyle haber dosyamızda bulabilirsiniz.

Kerem Erginoğlu:

1966’da Zonguldak’da doğdu. İstanbul Saint Joseph Lisesi’nin ardından 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık öğrenimine başladı.1990 yılında bölümünden birincilikle mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde “Tarihi Dokuda Yeni Bina Tasarımı” üzerine yüksek lisans yaptı.

1991 yılında dil eğitimi görmek ve mesleki araştırmalar da yapmak üzere ABD’ye gitti. Erginoğlu, 1993 yılından bu yana mesleki çalışmalarını Hasan C. Çalışlar ile beraber sürdürmektedir. 1990 yılında “Yapı Endüstri Merkezi Başarı Ödülü”ne, 1992 yılında Mimarlık Sergisi, “Grafik Sunuş Başarı Ödülü”ne, 1996 yılında “Banyo Tasarımı” yarışması’nda “mansiyon”, 1996 yılında Ulusal Mimarlık Sergisinde Tuncel Evi ile “Yapı Koruma Sanatı Başarı Ödülü”ne, 2000 yılında Ulusal Mimarlık Sergisinde “Yapı Dalı Ödülü”ne, 2001 yılında Özgün Tasarımlar “Büfelerimiz” konulu proje yarışması “teşvik ödülü”ne layık görülmüştür. Davetli olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde proje dersi jüri üyeliklerinde, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde misafir okutman olarak bulunmuştur. Mimarlar Odası ve İstanbul Serbest Mimarlar derneğine üyedir. Çeşitli mimarlık dergilerinde makaleleri ve projeler yayınlanmıştır.

Hasan Çalışlar:

1969’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nin ardından Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretimine başladı. 1992 yılında mezun olan Çalışlar, yüksek lisans çalışmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde “Mimarlıkta Güç ve İktidar” ilişkisi üzerine yapmıştır. 1993 yılından bu yana çalışmalarını Kerem Erginoğlu ile birlikte yürütmektedir.1996 yılında Ulusal Mimarlık Sergisi “Yapı Koruma Sanatı Ödülü’ne , 2000 yılında Ulusal Mimarlık Sergisi “Yapı Dalı Ödülü”ne, 2001 yılında “Özgün Tasarımlar Büfelerimiz” konulu proje yarışması “teşvik ödülü”ne layık görülmüştür. Davetli olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde proje dersi jüri üyeliklerinde ve Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde misafir okutman olarak bulunmuştur. Mimarlar Odası ve İstanbul Serbest Mimarlar derneğine üyedir. Çeşitli mimarlık dergilerinde makaleleri ve projeler yayınlanmıştır.


Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık'ın web sayfasına ulaşmak için tıklayınız