BASF, Chemetall'ı Satın Aldı



BASF, kimya ve boya uygulamalarındaki bilgi ve deneyimini Chemetall'ın yüzey işlemede pazarın önde gelen uzmanlığıyla bir araya getiriyor. Birleşme neticesinde şirketler, müşterilere çözüm yetkinliği sunup yeni büyüme fırsatları sağlayarak birbirlerinin global altyapısından, ölçeğinden ve pazar erişiminden faydalanacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

BASF Boya Bölümü Başkanı Markus Kamieth, "Chemetall'ın satın alınması, pazarımızı önemli ölçüde genişletmemize imkan sağlayacak. İki global pazar liderinin uzmanlığını ve inovasyon gücünü bir araya getirerek inovasyonu hızlandıracağız ve müşterilerimizi çok daha başarılı yapacağız." dedi.

Chemetall, yüzey işlemeye yönelik özelleştirilmiş teknoloji ve sistem çözümleri geliştiriyor ve üretiyor. Ürünleri metalleri korozyondan koruyor, şekillendirmeyi ve işlemeyi kolaylaştırıyor, parçaların boyama sürecine optimal bir şekilde hazırlanmasını sağlıyor ve boyanın düzgün bir şekilde yapışmasını sağlıyor. Bu kimyasallar otomotiv, havacılık, alüminyum son işlemi ve metal şekillendirme gibi pek çok endüstride ve son pazarda kullanılıyor. Chemetall'ın 2015 yılının tamamındaki cirosu ise 845 milyon dolar oldu. Sorunsuz bir entegrasyon hazırlığı için BASF, müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya öncelik verirken iş sürekliliği sağlayacak bir Global Entegrasyon Yönetimi Ekibi kurdu.