Build Upon'un İkinci Çalıştayı Düzenlendi

Ahmet Acar

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Build Upon Proje Yöneticisi Ahmet Acar, Build Upon projesinin amacının binalarda enerji verimliliğine yönelik kapsamlı iyileştirme için ortak bir zemin oluşturma ve ülkelerdeki sorun ve çözümleri konuşma olduğunu söyledi.

Projenin ikinci senesinde olduklarını belirten Acar, bu yıl yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Projenin işbirlikçisi olan her ülkenin yıl içerisinde altı ulusal çalıştay düzenleyeceğini ifade eden Acar, "Biz toplantılarımızın ilkini Ankara'da yaptık. Orada daha çok bakanlıklardan katılımcılar oldu. Toplantıda Türkiye'de gerçekleştirilen çalışmalar ve mevzuat konuları konuşuldu" dedi.

İkinci çalıştayın ise bina verilerinin ve referans değerlerin toplanması kapsamında yapıldığını belirten Acar, sonraki çalıştaylarla ilgili bilgi vererek, şunları söyledi: "Üçüncü çalıştay haziranda düzenlenecek. Daha çok verimli iş gücü gibi eğitim konusu ele alınacak. Kamu ve akademik ortaklıklar konuşulacak. Dördüncü çalıştay, farkındalık konusunda; beşinci çalıştay finansal destek bulmak konusunda olacak. Altıncı çalıştay ise bütün çalıştayların değerlendirildiği bir toplantı olacak. Bu çalıştayı Ankara'da yapmayı planlıyoruz. Sonucunda da bir rapor hazırlanacak."

Çalıştay, konuşmacıların sunumlarının ardından, bina verilerinin toplanması ve değerlendirilmesi sonucunda tamamlandı.

Reklam Goruntulenme Bolumu