"Devinimli Peyzajlar / Landscape in Motion"



"Devinimli Peyzajlar" başlıklı atölye çalışması, 22 Şubat - 1 Mart 2014 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla 214'te gerçekleşecek. İTÜ öğrencilerine açık olan atölye çalışmasında video ve peyzaj üzerine kısa süreli çalışmalar yapılacak, hareketli imajlar üzerinden peyzajın temsili üzerine düşünülecek.

DEVİNİMLİ PEYZAJLAR - Video ile Peyzaj Denemeleri

Peyzaj manzaradan yeşil sistemlere, karmaşık ağlardan bilgi veritabanlarına uzanan türlü mecralarda çeşitli açılımları bulunan bir kavram. Ancak birbirlerinden farklı olan bu yapıların ortak bir özelliği var; hareketlilik. Ve hareketin beraberinde getirdiği yenilenme, çoğalma, bozulma, parçalanma, büyüme, küçülme, yok olma gibi peyzajı peyzaj yapan süreçler.

Devinimli Peyzajlar peyzajı kendi yapan bu hareket ilkesinin ifadesine odaklanan bir atölye çalışması. Kavramın karşıladığı anlamları irdelerken, medya ile ilişkisini ve yeni olanakları birlikte düşünmeye davet ediyor. Bunu yaparken video ve ses ile peyzajı anlatmanın yollarını araştırmayı hedefliyor.

"Devinimli Peyzajlar" başlıklı atölye çalışması, 22 Şubat – 1 Mart 2014 tarihleri arasında İTÜ Taşkışla 214'te gerçekleşecek. İTÜ öğrencilerine açık olan atölye çalışmasında video ve peyzaj üzerine kısa süreli çalışmalar yapılacak, hareketli imajlar üzerinden peyzajın temsili üzerine düşünülecek.

Kapsam:

- Peyzaj nasıl okunur?
- Peyzajda ifadeye üçüncü boyutu kazandırmak: ses
- Video ve kolaj teknikleri
- Devinimli Peyzajlar


Atölye Programı:

22 Şubat Cumartesi
10:30
Buluşma
11:00 Sunuş // Denemeler: Görsel ve yazılı medyada peyzaj okumaları
12:00 Atölye çalışmasının ve ilk egzersizin tanıtımı
14:00 Video kolaj I
16:00 Sunuş // Video editing programlarına giriş

23 Şubat Pazar
11:00 - 15:00
Atölye çalışması, video kurgu ve montaj denemeleri
15:00 Sunuş // Konuk video sanatçısı
16:00 Video kolaj II

26 Şubat Çarşamba
17:00
Buluşma, destek

1 Mart Cumartesi
15:00
Video kolaj I ve II’nin sunuşları
16:00 Film gösterimi

Yürütücü:

Enise Burcu KARAÇİZMELİ

Peyzaj mimarlığı eğitimini İTÜ’de tamamladı. 2007-10 yılları arasında editör olarak çalıştı. Daha sonra peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım ofislerinde çalıştı. 2013 yılında ETH Zürih’te Peyzaj Mimarlığında İleri Araştırmalar master programını bitirdi. ETH’da peyzaj video ve Grasshopper üzerine çalıştı. 2008‘den itibaren ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı ve çeşitli ödüller kazandı. 2013 yılında yarışma başarılarından ötürü TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından Ulusal Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Şu anda peyzaj mimarlığı pratiğini sürdürüyor.

Başvuru ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Reklam Goruntulenme Bolumu