Interface, Sürdürülebilir Gaz Kullanacak



Karo halı üreticisi Interface, 1 Ocak 2014’ten itibaren Hollanda’nın Scherpenzeel kentinde yer alan üretim tesisinde yüzde 100 sürdürülebilir gaz kullanımına geçiyor. Interface, gıda sektöründen alınan ve balık ürünleri imalatçısı A. van de Groep’in sağladığı sertifikalı “yeşil” atıkların kullanılması yoluyla elde edilen gazdan almak için sürdürülebilir enerji tedarikçisi Eneco ile anlaşma imzaladı.

Interface Avrupa’daki tüm üretim tesislerinde yeşil enerji kullanıyor. Sürdürülebilir gaz kullanma kararı ise şirketin uzun vadeli “Mission Zero” adlı sürdürülebilirlik hedefinin bir parçası. Bu anlaşma sayesinde Interface kullandığı tüm gazı Eneco üzerinden alacak.

Interface Avrupa’nın Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ton van Keken; “A. van der Groep ve Eneco ile ortaklığımız bize heyecan veriyor. Sürdürülebilir gaz kullanımına geçmemiz, 2020 yılına kadar gerçekten sürdürülebilir bir şirket haline gelip çevre üzerinde sıfır etki yaratmak şeklinde açıklayabileceğimiz ‘Mission Zero’ hedefine giden yolculuğumuzun bir sonraki adımıdır. Yeşil enerji ve biyogaz kombinasyonu kullanmamız sayesinde Avrupa’daki merkezlerimiz ve Scherpenzeel’deki fabrikamız neredeyse CO2 açısından nötr hale gelmiş olup gıda ve balık endüstrilerinden kaynaklanan atıklar işletmelere fayda sağlayan bir şekilde kullanılacaktır” dedi.

Eneco Business Direktörü Barth de Klerk ise “Interface’in ‘Mission Zero’ hedefi, Eneco olarak Hollanda’daki sürdürülebilir enerji sağlama misyonumuzla birebir örtüşmektedir. A. van de Groep’in ürettiği biyogazı kendi enerji şebekemize ekleyerek Interface’e sürdürülebilir gaz tedarik etmemiz mümkün olmaktadır. Bu proje sayesinde, proje kapsamındaki tüm işletmelerin kendi kurumsal sosyal sorumluluklarının belirli açılarını yerine getirebilecek olması gerçekten çok güzel” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu