Kalekim “Aon Best Employers” Unvanını Kazandı



2016 yılında Türkiye’ de 170 şirketin katıldığı çalışan bağlılığı araştırma sonuçları değerlendirilerek verilen “Aon Best Employers” ödülleri, 7 Mart’ta düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende, Kalekim’in de aralarında olduğu 15 şirket Türkiye’nin ‘En İyi İşyeri Ödülü’ nü alarak ‘Aon Best Employers unvanını kazandı.

Aon Hewitt tarafından gerçekleştirilen ve bağımsız çalışan görüşlerine dayanan araştırmada; ‘Yüksek Çalışan Bağlılığı’, ‘Etki Yaratan Liderlik’, ‘Yüksek Performans Kültürü’ ile ‘Güçlü İşveren Markası’ alanlarındaki endeks skorları ile öne çıkan Kalekim, Türkiye’nin ‘En İyi İşyerleri’nden biri oldu.

Çalışanların gözünden Kalekim
Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kalekim sektöründe pazar payı olarak açık ara lider bir şirket. Bu denli büyük bir değerin yaratılması şirketin tüm kademelerinde çalışanların uyum ve işbirliği içerisinde bulunmasıyla gerçekleşiyor. Bunu sağlamak için de zamanın getirdiği değişimi yakalamak hatta ondan önce koşmak gerekiyor. Çalışanların beklentileri, iş yaşamına bakış açıları bilgi çağı olarak adlandırılan bu zamanda yeniden tanımlandı. Günümüzde sadece doğru insan kaynağını doğru yere yerleştirmek yeterli değil. Çalışanın bireysel gelişimini destekleyerek potansiyelini keşfetmesini sağlamak, iş ve özel yaşam dengesi, motivasyon ve ödüllendirme gibi konular öne çıkıyor. Bu gerçekleri görmezden gelen kurumlar ise oyun dışı kalıyor. Aon Hewitt’in araştırmasıyla çalışanlarımızın gözünden Kalekim’i görmek bizi çok heyecanlandırıyor. Bizim için her anlamda dönüp kendimizi sorguladığımız bir platform. Başarımızın anahtarı tam olarak bu.”

En az 50 çalışanı bulunan ve Türkiye’de 3 yıldan uzun bir süredir faaliyet gösteren şirketlerin katılabildiği Aon Best Employers araştırmasında, endeks değerleri Türkiye’nin üst çeyreğinde yer alan şirketler belirleniyor. Şirketi temsil edecek sayıda çalışandan veri toplanıyor ve gerekli tüm kriterler, Aon Hewitt’in Avrupa’daki veri merkezinde değerlendiriliyor. Kriterlerin tümünde başarılı olanlar ‘Aon Best Employer’ unvanını alıyorlar.

Reklam Goruntulenme Bolumu