KDV İndirimi Diğer Sektörlerde de Uygulanmalı



Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, beyaz eşya ve mobilyadaki KDV indirimleriyle ekonomiye doping etkisi yapacak düzenlemelere imza atıldığını ve vatandaşın cebinin kısmen de olsa rahatlatıldığını belirterek, "İç piyasanın hareketlenmesi adına yapılan indirimi olumlu karşılıyoruz. İndirim, yüzde 18 KDV uygulanan diğer sektörlerde de yapılmalı." dedi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin iç piyasada işlerin durma noktasına geldiği bir anda ekonomiye doping etkisi yapacak düzenlemelere imza attığını kaydederek, vatandaşın cebini kısmen de olsa rahatlatacak vergi indirimlerine gidildiğini aktardı.

İç piyasanın hareketlenmesi adına yapılan indirimi olumlu karşıladıklarını ancak piyasaların sadece beyaz eşya ve mobilya sektöründen oluşmadığını bildiren Özgenç, yüzde 18 KDV uygulanan diğer sektörlerde de indirime gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Özgenç, KDV indirimlerinin piyasaların canlanmasına can suyu olacağını ve istihdamı artıracağını kaydederek, beyaz eşya, konut, mobilya, yat, tekne, gemi ve kotralardaki ÖTV ve KDV düzenlemelerinden bahsetti.

KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e inmesinin beyaz eşya ve mobilya sektörlerinde büyük bir hareketlilik meydana getirdiğini ifade eden Özgenç, düzenlemede süre kısıtlaması olmaması durumunda diğer sektörlerde de büyük bir canlılık yaşanacağı kanaatinde olduklarını anlattı.

Özgenç, diğer sektörlerde de KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesiyle haksızlığın giderileceğini savundu.