Namık Ekinci İMMİB Koordinatör Başkanı Oldu



Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran ve 2014 yılında 43,6 milyar dolarlık ihracata imza atan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), yeni Koordinatör Başkanını belirledi. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, bir yıl süreyle yürüteceği İMMİB Koordinatör Başkanlığı görevini İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu’ndan devraldı.

İMMİB bünyesinde Çelik İhracatçıları Birliği, Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve Mücevher İhracatçıları Birliği olmak üzere altı ihracatçı birliği yer alıyor. Altı birliğin Yönetim Kurulu Başkanları, sırayla her yıl İMMİB Koordinatör Başkanlığını üstleniyor. Önümüzdeki bir yıl boyunca İMMİB Koordinatör Başkanlığı görevini Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yürütecek.

Namık Ekinci, görev süresince Türkiye genelinde 13 genel sekreterlikten biri olan ve bunların içinde en yüksek ihracatı gerçekleştiren İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri’ni tüm resmi organizasyon ve çalışmalarında temsil edecek. Genel sekreterlik bünyesindeki ticaret heyetlerinden fuar organizasyonlarına kadar pek çok faaliyette koordinasyon ve uyumu sağlayacak.

İMMİB Koordinatör Başkanlığını üstlenmenin hem büyük bir gurur hem de sorumluluk anlamına geldiğini belirten Namık Ekinci, “Türkiye ihracatının yüzde 30 gibi önemli bir kısmını gerçekleştiren İMMİB çatısı altında birleşen altı birliğimiz 2014 yılında 43,6 milyar dolarlık ihracata imza attı. Türkiye ekonomisinin büyüme hedeflerini destekleyen en önemli unsurlarından biri olan ihracatımızı her türlü zorluğa rağmen artırmak için gayret ediyoruz. Yeni dönemde hedefimiz ihracat çalışmalarımızı daha da geliştirmek ve Türkiye ihracatından aldığımız bu payı artırmak olacak” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu