1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Oyçokluğu ile Geçti



Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’un arazi kullanım kararları olan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı oy çokluğuyla kabul etti. Ayrıca, İstanbul ile Marmara Bölgesi’nin Çevre Düzeni planları da uyumlu hale getirildi.

İstanbul 2. İdare Mahkemesi tarafından TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin müracaatı üzerine Haziran 2008’de iptal edilen ve İstanbul’un anayasası olarak nitelendirilen 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, yapılan bazı değişikliklerin ardından tekrar Büyükşehir Belediye meclisine sunuldu.

İmar Komisyonu tarafından incelenen ve CHP’li üyelerin ‘Karara Katılmıyorum’ şerhi ile meclise sunulan plan, AK Partili üyelerin oy çokluğuyla onaylandı. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın görüşü doğrultusunda hazırlanan Çevre Düzeni Planı kapsamında; 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası, İstanbul İl Çevre Düzeni, Kocaeli İl Çevre Düzeni ve Sakarya, Düzce, Yalova ve Bilecik Çevre Düzeni Planları da uyumlu hale getirildi. Trakya Alt Bölgesi (Edirne-Kırklareli-Tekirdağ İlleri) 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planları da ortak bir protokolle İMP’de hazırlanıyor.