1.5 Milyarlık Bodrum Çıkarması



Bodrum’a yeni yatırım kararı da 50’inci yılına giren Mesa’dan geldi. Bugüne kadar 98 bin konut inşa eden şirket, Demirbükü Koyu’da yeni bir proje için düğmeye bastı. 1.5 milyar lira değerindeki projede 260 birim ve bir de butik otel yer alacak. Mesa’nın davetlisi olarak Bodrum’da giden Hürriyet, wproje alanını, örnek villayı gezdi ve Mesa Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu’ndan bilgi aldı. 200 bin metrekarelik arsada yüzde 40-45’leri bulan eğim sayesinde tüm dairelerin deniz gördüğüne dikkat çeken Boysanoğlu, 67 bin metrekare satılabilir alan inşa edeceklerini söyledi. Mesa Bodrum Demirbükü projesinde yeşile 130 bin metrekare yer ayırdıklarını dile getiren Boysanoğlu, çalışmalara başladıklarını, teslimleri Aralık 2020’de yapacaklarını belirtti.

Özel yazılım
Proje için 2 yıllık bir çalışma yaptıklarını dile getiren Boysanoğlu, 7 mimarlık ofisinin katıldığı bir yarışma düzenlediğini söyledi. Mert Boysanoğlu, “Yarışma sonunda projeyi, doğaya karışan mimari yaklaşımıyla geliştirdikleri yazılım ile Erginoğlu & Çalışlar kazandı. Yazılım sayesinde zeytin ve çam ağaçlarının konumu belirlendi ve coğrafyanın doğal yapısına uygun mimari özellikler taşıyan bir projeye hayat verildi” dedi. Projede konutların yanı sıra 25-30 odalı butik bir otel de yer alacağını belirten Boysanoğlu, bu otelin tüm projeye hizmet vereceğini ve proje sakinlerinin misafirleri için indirimli ve uzun dönemli kiralama yapılacağını ekledi. Arazide yer alan ağaçların korunacağını vurgulayan Boysanoğlu, “Ağaçları tek tek numaralandırdık. 2 bin zeytin ağacını saksılayarak korumaya aldık. 1.300 karaçam da aynı şekilde numaralandırılarak proje bittiğinde yeniden eski yerlerinde muhafaza edilecek” dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Mesa doları
2+1’den 5+1’e kadar 210 rezidans, 5+1 ve 6+1 tiplerinde 50 villa ve butik bir oteli bulunan projenin daire büyüklükleri 118 ile 520 metrekare arasında değişiyor. Denize sıfır projedeki fiyatlar ve ödeme seçenekleri hakkında bilgi veren Mert Boysanoğlu, “ Fiyatlar 650 bin dolar ile 3 milyon 850 bin dolar arasında değişiyor. Bu özel proje için Mesa doları uygulaması var. Dolar dolar kurunu 3.89 olarak sabitledi. Ayrıca lansmana özel yüzde 15 peşin ve yüzde 10 lansman indirimi yapılıyor” dedi. 31 Ekim’e kadar yürürlükte olan uygulama sayesinde yüzde 18 KDV oranı yerine yüzde 8 KDV oranı fırsatı da bu projede uygulanıyor.

3 firma komşu oldu
Bodrum’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Çağdaş Holding ve Seba İnşaat çalışmalarını sürdürürken Mesa, Nef, Astay İnşaat, Akfen, Gülman Grup, Ofton İnşaat, Altunbüken Holding, Aksoy Holding gibi İstanbul ve Ankara merkezli firmalar da yatırım yapıyor. Ağaoğlu ve Ant Yapı’nın da yatırım planladığı biliniyor. Mesa’nın projesi, Nef’in Bodrum’da geliştireceği yeni projeyle komşu konumda bulunuyor. Akfen’in projesi de bu iki projenin hemen yanında. Böylece 3 firma komşu proje geliştiriyor.