'1 Mayıs Emlakçılar için Milat Olacak'

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı genelge uyarınca, 1 Mayıs gününden itibaren emlakçıların yetki belgesi olmadan tapu işlemi yapamayacağını söyledi.

Yeni düzenlemeyle, emlakçıların bağlı bulundukları emlak komisyoncuları ya da ticaret odalarından yetki belgesi, yaka kartı ve iş takip sözleşmesi alacağını ifade eden Güleroğlu, şöyle konuştu:

"Bu genelge emlak komisyoncuları için bir milattır. Artık her önüne gelen tapu dairelerine girip tapu işlemi yapamayacaktır. Vatandaşlarımızı, odaya kayıtlı, yetkili emlakçıları tercih etmeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz. İzmir'de odamıza kayıtlı 2 bin 500 emlak komisyoncusu var. 2 bin civarında da kaçak olarak çalışan emlakçı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu emlakçıların çoğunun odaya üye olacağını tahmin ediyoruz.

2006 yılında uygun finans koşulları nedeniyle gayrimenkul yatırımlarının hızlandığını belirten Mesut Güleroğlu, bu ildeki emlakçı sayısının hızla arttığını kaydetti.
Gayrimenkul satışlarındaki yavaşlama ile birlikte bazı emlak ofislerinin ayakta kalmakta zorlandığını ifade eden Güleroğlu, "Sadece geçen ay 34 emlak komisyoncusu kapandı" diye konuştu.