'1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi' Tanıtıldı



Ankara Kalkınma Ajansı'nca desteklenen 'Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi Bilişim ve Haberleşme Platformunun Oluşturulması Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Toplantıda konuşan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, OSB projesinin Türkiye'nin uzun süredir yürüttüğü proje olarak her türlü övgüye değer olduğunu belirtti. Ankara 1. OSB'de güzel bir fiber optik altyapı olduğunu dile getiren Özdebir, bu altyapı ile üyelere daha çok fayda sağlamayı amaçladıklarını söyledi. ''Bu dijital dünyada, biz yaşındaki insanların havsalasının almadığı yeni imkanlar var'' diyen Özdebir, üyelerinin bu imkanlardan mümkün olduğunca faydalanmasını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.
    
Proje ile haberleşme kanallarının sayısını artırdıklarını belirten Özdebir, ''Daha aktif haberleşebilmemiz açısından son derece önemli'' ifadesini kullandı. Proje kapsamındaki e-eğitim uygulamalarına da değinen Özdebir, sanal ortamda eğitim uygulamasının önemini vurguladı. Sanal fuar uygulaması hakkında da görüşlerini paylaşan Özdebir, insanların alacakları bir malın nerede üretildiğini bilmesinin projenin sağladığı önemli olanaklardan olduğunu kaydetti.
   
Diğer konuşmalar
   
Ankara 1. OSB Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk de OSB'lerinin Türkiye'nin en temiz OSB'si olduğunu belirtti. Proje hakkında bilgi veren Alptürk, projenin süresinin 12 ay, toplam maliyetinin 583 bin 560 lira olduğunu kaydetti. Alptürk, bu maliyetin yüzde 48'ini Ankara Kalkınma Ajansı'nın, kalanının da kendileri tarafından karşılandığını bildirdi. Proje ile Ankara'yı sanayi konusunda sürdürülebilir bir noktaya getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Alptürk, bölgedeki 310 firmanın birbirleriyle iletişimlerini kolaylaştırmanın projenin hedeflerinden olduğunu dile getirdi.
    
Firmaların web portalı üzerinden ulusal ve uluslararası anlamda ticaret yapmalarının projenin sağlayacağı olanaklardan olduğunu belirten Alptürk, proje kapsamında sanal fuar uygulaması gerçekleştireceklerini de söyledi.
 Alptürk, sanal fuar uygulaması ile firmaların OSB'yi gerçek anlamda ziyaret etmiş gibi hizmet alarak, ürünleri tanıyabileceklerini kaydetti.
    
Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Aybars Erdemli de proje ile Ankara Bölge Planına önemli katkı sağlanacağını ifade etti. Ankara'nın bilişim teknolojileri anlamında önemli bir il olduğuna dikkati çeken Erdemli, Ankara'nın erişim ağlarının güçlendirilmesini hedeflediklerini dile getirdi. Erdemli, projenin de içinde yer aldığı 'Yenilikçi Uygulamalar Mali Programı'na 15 milyon lira aktardıklarını sözlerine ekledi.
   
20 bin çalışana sanal ortamda eğitim
   
Oluşturulacak bilişim ve haberleşme platformu ile firmalar arasında yurt içi ve uluslararası iletişim, haberleşme ve veri güvenliği sağlanacak. Sanal fuar uygulaması ile OSB'deki firmaların ve ürünlerin tanıtımı ve pazar oluşturma çabalarının desteklenmesine katkıda bulunulacak. Proje ayrıca e-ticaret uygulamaları ile iç ve dış pazarın geliştirilmesi, ticari uygulamaların kolaylaştırılması, ihracatın artılması ve e-öğrenme uygulamaları ile bölgede çalışan 20 bin kişinin mesleki konularda sürekli eğitimine imkan tanıyacak. 21 Kasım 2011 tarihinde başlayan proje 21 Kasım 2012 tarihinde tamamlanacak.