1. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından, 9–10 Haziran 2009 tarihlerinde İstanbul Kadir Has Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan zirve, yerli ve yabancı birçok üst düzey katılımcıya ev sahipliği yapacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından da desteklenen zirve; kalite, belgelendirme, inovasyon, markalaşma, haksız rekabet konularının masaya yatırıldığı özel oturumlardan oluşacak.

Türkiye’nin AB üyelik sürecinde inşaat sektörünün uyumu konusunda önemli çalışmalar yürüten, sanayici ve sektör derneği üyeleriyle bugün 20.000’den fazla üreticiye aynı anda ulaşabilen İMSAD, mimariden, tasarıma, malzeme üretiminde kullanımına  kadar tüm süreçlerde kalitenin arttırılması ve bitmiş yapılarda kullanılan ürünlerin marka güçleriyle o yapılara değer katması konusunda bilinç oluşturmak amacıyla ‘I. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi’ni düzenliyor.

Yapılı çevrenin insan yaşamını olumlu etkileyecek unsurları barındırması ve fonksiyonel olması gerektiğini söyleyen İMSAD Genel Sekreteri Selda Başbuğoğlu; bir yapının inşaatında kullanılacak malzemenin fonksiyona uygun, kaliteli olması ve o malzemede ihtiyaç duyulan tüm standardizasyonlara sahip olması gerektiğini ifade ederek İMSAD yönetiminde gerçekleşecek etkinliğin, belirlenen oturum başlıkları ve kurgusuyla Türkiye’de örneği olmayan bir süreci başlatacağının altını çizdi. 

2015’de Türk inşaat sanayicilerini dünya pazarlarında lider yapma hedefi…

İMSAD Genel Sekreteri Selda Başbuğoğlu zirveye yönelik şu bilgileri verdi:

“Sürekli gelişim ve değişim içinde yapılı çevreden beklentiler de değişmektedir. Bu değişim, geçmişe göre çok daha hızlı olmakta ve ‘küreselleşme’ olgusu, bizleri her gün yeni süreçlerle karşı karşıya getirmektedir. İnovasyon,  yaratıcılık, sürdürülebilirlik, kalite kavramlarını örtüştürebilen kurumlar değişime ayak uydurabileceklerdir. İnşaat sektörünün dünya genelindeki toplam büyüklüğü göz önüne alındığında kalite ve beraberindeki yaklaşımlar tüm sektörü etkileyecektir. İMSAD olarak, Türk inşaat sanayisinin dünyadaki aktif oyuncu sayısını her geçen gün arttırmayı ve bu oyuncuların değişime ayak uydurmalarını amaçlıyoruz. Türk inşaat sektörünün de inovasyon konusunda gelişiminin önemine inanıyor ve sektörün geleceğini Ar-Ge yatırımlarının artmasına bağlı olarak katma değerli ürünlerin üretilmesiyle mümkün olduğunu görüyoruz. 2015 yılında Türk İnşaat Sanayicilerini dünya pazarlarındaki en güçlü firmalar arasına sokmak ve sayılarını her geçen gün arttırmak istiyoruz. İnşaatta Kalite Zirvesi’nin sanayicilerimizin gelecek 10 yıllık vizyonlarını ortaya koymalarında, stratejilerini belirlemelerinde önemli alt yapı hazırlayacağına inanıyoruz. Etkinliğimiz ayrıca '2009 Avrupa Yaratıcılık ve Yenilik Yılı' etkinlikleri kapsamında onaylandı ve etkinlikler takviminde (hem Türkiye-hem de Brüksel) duyurusu yapılmaya başlandı".

Etkinliğin özel sponsoru ŞEKERBANK, sponsorları BASF, KALEKİM, MARSHALL ve VİTRA, medya sponsorları CNBC-e, Referans Gazetesi ve Hürriyet Daily News, Medya Ortağı EURACTIV olurken, toplantıyı TOBB, GYODER, İNTES, KALDER, TİM, TMB ve TÜSİAD destekliyor.

Etkinlik, "2009 Avrupa Yaratıcılık ve Yenilik Yılı” etkinlikleri kapsamında da yer alıyor.