10 Projeyle daha Yaşanır Bir Kent



Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2011 yılındaki temel hedeflerini açıklarken 50 milyon lira tutarındaki projeleri hayata geçirip daha modern bir kent ortaya çıkarmaya kararlı olduklarını açıkladı. 10 projeye başlayacaklarını belirten Başkan Ergün, "Yeni Otogar yapımı, Küçük Sanayi Sitesi, Adliye alt üst geçit kavşağı, Malta Parkı yaşam projesi, Laleli Gençlik merkezi, Cumhuriyet meydanı, Çanakkale Şehitleri anıtı ve Atatürk sergi salonu. Fatih Parkı havuzlu çarşı düzenlenmesi projeleri ile safran çayı üzerinde kurulacak 170 dönümlük Kent Parkı projesi 2011'da Manisa'ya damga vuracak" dedi.

22 aylık dönem

Başkan Ergün, Fatih Parkı Sultan Cafe'de düzenlediği toplantıda belediye mimar grubu tarafından hazırlanan ve ihaleye çıkaracakları projeleri basına tanıttı. 22 aylık dönemde Manisa belediyesi bütçesine disiplin getirdiklerini ve tahsilatta yüzde 50 artış sağlamakla 80 milyondan 120 milyon liralık gerçekleşme rakamına ulaştıklarını anlatan Başkan Ergün, rekor tahsilat ve bütçe gerçekleşmesine, belediyede kayıp delikleri tıkayarak ulaştırdıkları bütçeyi 2011 yılında 135 milyona çıkacaklarını belirten Ergün, "2011 yılında hazırlanan 10 proje dışında şehre toplam 2 otopark daha kazandırmayı hedefliyoruz. Toplam 800 araçlık bu iki otoparkın birini 1. Anafartalar mahallesindeki Subay Lojmanları alanına ve Emekliler Parkı'nın altına yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Yeni otogar

2011 yılında kente kazandırılacak yeni otogarın ihale aşamasında olduğunu belirten Başkan Cengiz Ergün, "Şu an otogar olarak kullanılan bölgede 2012'de yeni belediye hizmet binası yapılacak. 2012'de hizmete açılacak yeni otogarda toplamda 11 bin 200 metrekarelik kapalı alanda bekleme salonu, 18 adet gişe, restoran, 6 adet fast-food bölümü, 45 adet dükkan ve yönetim katı yer alacak" dedi.

Laleli Gençlik Merkezi

Laleli'de Çevreciler Lokali olarak bilinen bölgede yapılacak mülkiyeti Manisa Belediyesi'ne ait, 2 bin 980 metrekarelik alanda inşa edilecek toplam 3 bin 615 metrekarelik kapalı alanı bulunan yapıda, yönetim binası, dans salonu, spor salonu, sergi holleri ve sergi salonu, kafeteryası, 6 eğitim atölyesi, amfitiyatrosu, seminer salonu, çok amaçlı salon, 3 adet çatı bahçesi, 24 adet müzik ve eğitim sınıfları, 140 kişilik konferans salonu ve toplantı salonu yer alacak.

Havuzlu Çarşı

Ergün şöyle devam etti: "Havuzlu çarşı ikinci baharını yaşacak. Şu anda çeşitli işler yapan esnafımızda belki bu düzenlenemeden sonra meslek dallarını değiştirecek. İnsanların kent merkezinde özellikle yemek yiyebileceği, dinlenebileceği Bu bölge çok uygun. 830 metrekarelik alanda 150m2'lik havuz, dinlenme bankları, çiçek tarhları, ahşap köprü geçişleri ve su perdesi bulunacak."

Cumhuriyet Meydanı'na yeni çehre

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Meydanı'da düzenleme yapılacağını belirterek, şöyle konuştu: "İnsanımız rahatça vakit geçirirken müzik ve su gösterileriyle keyifli anlar yaşayacak. Yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılacak Hükümet Binası cephesinde 2 adet gösteri havuzu, nikah Salonu cephesinde su perdesi, alan içerisinde oturma bankları ve ışıklı yollarla yeni görünümüne kavuşacak" dedi.

Bedesten Meydanı

Başkan Cengiz Ergün, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden aylardır haber beklediğimiz projemizin uygulamaya başlanması için sadece müdürlükten gelen yanıt beklemektedir. Bedesten ve Alaca Hamam arasındaki 6.625 metrekarelik meydanda şehrin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlıyoruz. Uzlaşma halinde meydanın köşe kısmında bulunan tarihi Efendiler Kahvesi restore edilerek halkın hizmetine açılacak" dedi.

KESS viyadüğü

Kenan Evren Sanayi Sitesi, adliye ve CBÜ Hastanesi bağlantısını kapsayan kavşak bu yıl içinde uygulanacak. Alışılagelmişin dışında inşa edilecek kavşak bittiğinde, kent farklı bir mimari esere kavuşacak.

Fatih Parkı 

Manisa'nın yeni cazibe ve eğlence merkezi haline gelecek Fatih Parkı toplam 5.970 metrekarelik alanda 250 metrekare kafeterya, 340 metrekare açık hava sineması, çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alan, mevcut havuz ve dinlenme alanları bulunacak.

Kent Parkı

Güzelyurt Mahallesinde 170 dönümlük alanda kurulacak Manisa Kent Parkı içinde her türlü oyun aktivitesi ve boş vakitleri geçirilmesini sağlayacak işlevsel bölümler olacak. Kent Parkı'na da bu yıl başlanacak.

Malta Parkı

Yaklaşık 1 milyon 192 bin TL'ye ihale edilen ve inşaatı devam eden Malta Parkı, 9 bin 993 metrekare alanı kapsıyor. 940 metrekarelik alanda kafeterya, 190 metrekarelik alanda spor tesisi, 1932 metrekarelik alanda çim saha ve 355 metrekarelik çift taraflı yol ve tretuvar düzenlemesi yapılacak.

Şehitler Anıtı

Manisa'dan transit geçiş yapanların görebileceği büyüklükte olan anıtın yanı sıra birde sergi salonu olacak. Büyük Saruhan oteli önünde Toplam 5.430 metrekarelik meydanın içerisinde sergi salonu ve idari bölümden oluşan 1.000 metrekarelik kapalı alanı, amfi tiyatrosu, havuzu ve Çanakkale Şehitleri Anıtı inşa edilecek.