10 Yıldır Bitirilemeyen Müze için 50 Milyonluk İhale



Afyonkarahisar’da 10 yıldır milyon liralar harcanan ‘Müze ve Kültür Merkezi Kompleksi’ bitirilemedi. İlk olarak 2011 yılında TOKİ tarafından yaklaşık 20 milyon TL’ye iki senede bitirilmesi planlanan kompleks, ihaleyi alan firmanın ilk senede iflas etmesi sonucu yarım kaldı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; tekrar ihale yapılması sonucunda bu kez ‘yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenleme işi’ ihalesi 30 milyon TL bedelle Kançul İnşaat isimli firmaya verildi. Kançul İnşaat o dönemde işi bitiremedi ve müzenin 9 yıl boyunca çürümeye terk edildiği iddia edildi. Şimdi de Afyonkarahisar Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Yeni Müze Teşhir Tanzim ve Çevre Düzenlemesi adı altında yaklaşık 50 milyon liraya yine Kançul İnşaata ihale verildiği ortaya çıktı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Afyonkarahisar Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 15 Aralık 2020 tarihinde ihale düzenledi. İhaleye 5 şirket katılırken kazanan ise, 50 milyon 555 bin TL’ye Kançul İnşaat oldu. Proje 31 Aralık 2020’de başlarken bitiş süresi 11 Kasım 2022 tarihi olarak belirlendi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.