10 Yıldır Bitmeyen İnşaat Sonunda İsyan Ettirdi!



Hürriyet'in haberine göre, Keçiören Atapark Mahallesi Engelliler Sokak’taki arsalarını değerlendirmek üzere bir müteahhide veren 5 ortak, yaklaşık 10 yıldır inşaatın bitmemesine isyan etti.

Kirada oturan ve ev sahibi olma hayaliyle heyecanla bekleyen arsa ortaklarından Erdem Aydoğmuş, “Engelliler Sokak’ta bize de bir engel çıktı. Kandırılmış olmak bir yana çaresiz olmak daha kötü” dedi.

Anahtarı alamadık

Arsalarını kat karşılığı anlaştıkları müteahhit tarafından bitirilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten Aydoğmuş şunları söyledi: “Dar gelirli vatandaşlarız. Arsamızı sıcak bir yuva kurmak umuduyla bir müteahhite verdik. Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen anahtarı bir türlü cebimize koyamadık.

"Ay hesabını bıraktık"

 Apartmanın normalde 24 ayda bize teslim edilmesi gerekiyordu. Anlaşmamızda açık açık yazılmış ifade bu. Biz de ailemizi yaşantımızı ona göre planladık ve gelecek yatırımımızı ona göre yaptık. Aradan 24 ay geçti. Üzerine bir 24 ay daha geçti. Biz bir süre işin bitmeyeceğini anlayıp ay hesabını bıraktık.

"Her gece alem var"

Şimdi arsamızın olduğu apartmanda tinerciler baliciler her gece alem yapıyor. Uçucu madde kullanan, uyarıcı alan gençler boş odalarda yangın çıkartıyor. Sahipsiz binada fuhuş iddiaları da var. Çevre sakinleri yıllardır yüz yüze baktığımız komşularımız, ‘Bu bina böyle duracaksa yıkın. Sokağın huzuru kaçtı’ diyerek bize dert yanıyor.