'100 Numara Laboratuvarı' Hikayelerinizi Bekliyor!



VitrA, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü (İTÜ EÜTB), Sheffield Hallam Üniversitesi'ne bağlı Lab4Living ve Britsh Council işbirliğinde hayata geçirilen loo-lab (100 numara laboratuvarı), banyo hikayelerinizi ve fikirlerinizi, yorum ve fotoğraflar aracılığıyla paylaşabileceğiniz online bir platform.

'Daha iyi banyolar' hedefiyle oluşturulan loo-lab'de, geleceğin banyolarının çözümlenmesine katkı sağlayan kullanıcılardan en çok fotoğraf ve hikaye paylaşan 5 kişi bakım sepeti kazanma şansı yakalayacak.


Proje Yürütücüleri:

İngiltere
Prof. Paul Chamberlain / Sheffield Hallam Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Araştırmaları Merkezi, Lab4Living
Türkiye
Berrak Karaca Şalgamcıoğlu / İTÜ EÜTB
Cihan Koral Malak / Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Yöneticisi

Reklam Goruntulenme Bolumu


Proje Ortakları:

İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü (EÜTB)
İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 1993 yılında, teknolojik altyapı, yönetim becerileri, yaratıcılık ve girişimcilik açısından güçlü tasarımcılara duyulan gereksinimi karşılamak amacıyla kurulmuştur. İTÜ EÜTB , farklı disiplinlerden ve farklı profesyonel deneyimlere sahip 110’dan fazla lisansüstü öğrencisi ile, önde gelen ulusal ve küresel markalar da dahil olmak üzere çeşitli sektörlerden firmalar ile işbirliğinde geniş bir tecrübeye sahiptir.  Uluslararası Tasarım Ağının İstanbul Merkezi İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü küreselleşmenin gerekli kıldığı güçlü bir uluslararası ilişkiler ağına sahiptir. Bölüm, International Council of the Societies of Industrial Design (Icsid) ve International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media (CUMULUS) üyesidir. 2013 International Design Alliance (IDA) Kongresi İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü evsahipliğinde Kasım ayında İstanbul’da düzenlenecektir.

İTÜ Proje Ekibi:
Özlem Er, Prof., İTÜ EÜTB
Berrak Karaca Şalgamcıoğlu, Doktor adayı, İTÜ EÜTB
Öğrenci asistanlar: Altuğ Aktan, Beril İmamoğulları (Doktora öğrencisi), Dilara Yeşilova, Ece Akbarut, Elif Şen, Ezgi Girgin, Gizem Saraçer, Mine Dilara Toksoy, Pelin Efilti, Sühendan Eroğlu


Sheffield Hallam Üniversitesi (SHU), Lab4Living
Lab4Living, 1843’te kurulan Sheffield Hallam Üniversitesi’nin Sanat ve Tasarım Araştırmaları Merkezi bünyesinde Prof. Paul Chamberlain tarafından 2007’te kurulan ve yönetilen, tasarım odaklı disiplinler arası (Tasarım ve Sağlık) bir araştırma ekibidir. Amacı, her yaştan ve her yetenekten insanın sadece hayatta kalmak için değil, etkin, saygın, bağımsız ve memnuniyetle yaşayacağı gelecek yaşamlar için ürünlerin ve çevrelerin geliştirilmesi ve yaratıcı stratejilerin önerilmesidir. Lab4Living holistik ve insana odaklanan bir yaklaşımı benimseyerek, insanları pasif değil aktif katılımcılar olarak araştırmalara dahil etmektedir. Lab4Living araştırma grubu çalışmalarında insanların sadece ihtiyaçlarına değil istek ve hayallerine de odaklanmaktadır. Lab4living’in kullanıcı odaklı yaklaşımının temelini, Sanat ve Tasarım Araştırmaları Merkezi tasarım ekibinin endüstri ile işbirliği ve ticari ürün geliştirmedeki 20 yılı aşkın deneyimi oluşturmaktadır.

SHU Proje Ekibi:
Paul Chamberlain, Prof., Sanat ve Tasarım Araştırmaları Merkezi Başkanı, Lab4Living Yöneticisi
Heath Reed, Uzman tasarımcı ve araştırmacı, Lab4Living/Design Futures
Roger Bateman, Sanat ve Tasarım Araştırmaları Merkezi Tasarım Yüksek Lisans Programları Yöneticisi


British Council
British Council İngiltere’nin kültür ve eğitim ilişkilerinden sorumlu uluslararası kuruluşudur. Kültürel ilişkileri, farklı kültürlerden insanlar arasında bilgi ve fikir paylaşımını sağlayarak karşılıklı güven ve anlayış oluşturmak olarak tanımlayan British Council , İngiltere’nin en değerli kültürel özellikleri olan İngilizce, sanat, eğitim ve toplum çalışmalarını; insanları bir araya getirmek ve İngiltere ile Türkiye'de kişiler ve kurumlar arasında sürdürülebilir ilişkiler kurmak için kullanmaktadır ve 1940 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet göstermektedir.


VitrA

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, VitrA markalı seramik banyo takımları, banyo mobilyaları, tamamlayıcı ürünler, akrilik banyo küvetleri ve duş sistemleri, Artema markalı armatür ve banyo aksesuarları ve Intema Mutfak markalı mutfak mobilyaları üretiyor. Banyoyu yeniden tanımlayan, banyo algısını değiştiren ve tasarımla farklılaşan uluslararası bir marka olmayı hedefleyen VitrA, çağa damgasını vuran tasarım kültürünü, özgün ve yaratıcı uygulamalarla banyodaki her ayrıntıya yansıtıyor. Türk banyo ve seramik kültürünü, değerlerini, günümüzün modern ve çağdaş yaşam standartlarına dönüştürürken, ürün tasarımının ötesinde mekan tasarımına da odaklanıyor. Bu hedef doğrultusunda banyoları konforlu, son teknolojilerin kullanıldığı, ayrıcalıklı yaşam alanlarına dönüştürüyor. VitrA, markasının yetkinliğini, karo seramik ürün grubuyla, banyo mekanının da dışına taşıyor.


Banyo hikayenizi paylaşmak için tıklayınız.