100 Yıllık Çam Kurtarıldı!



DHA'nın haberine göre, bir vatandaşın şikayeti üzerine Ulu Sokak'ta inceleme yapan belediye zabıta ekipleri, ağacın yol ortasında kaldığını ve kazalara neden olduğunu belirleyen rapor tuttu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ağacın kesimi için Orman Bölge Müdürlüğü'nden gerekli izni aldı. Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bu sabah ağacı kesmeye geldi.

İtfaiye aracının da yardımıyla ağacın kesilmeye başlandığını gören vatandaşlar kesimin durdurulması için harekete geçti. Tepkiler üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Özenç, en az 100 yıllık olduğu ormancılar tarafından açıklanan ağacın demir korkulukla koruma altına alınmasını, sürücüler için de fosforlu tabela konulmasını istedi. Vatandaşlar, Özenç'e teşekkür ederken, ağaç kesiminin durdurulmasını alkışlarla kutladı.

"Çam simgemiz oldu"

Ağaç kesimine ilk tepkiyi gösteren ve kesimi durduran Gülser Akdeniz, "Sağlık ocağından eve geliyordum. Ağacın dallarının kesildiğini gördüm. Önce el işareti ile kesimi durdurmalarını istedim. 'Ağacı buduyor musunuz?' diye sordum. Kökünden keseceklerini söylediler. Ben de 5 dakika durmalarını istedim ve hemen eşimi çağırdım. O da bir telefon trafiği başlattı. Ardından mahalle halkı da yanımıza geldi. Zaten bu yola asfalt yapılırken bu ağaç vardı. O zaman bile ağacı kesmemişlerdi. Şimdi trafiği engelliyor diye, kesmeye kalktılar. Halbuki bu ağaç nedeniyle sürücüler hız yapamıyor. Okula gidip gelen öğrencilerin de can güvenliğini sağlıyor. Bu çam artık bizim mahallemizin simgesi oldu. Taksi çağırırken bile 'Çamın olduğu yer' diyoruz, 'Çam Sokak' diyoruz. Yanına yapılan apartmana bile 'Çam' adı verildi. Ağacımızı birçok dalı kesilmesine rağmen kurtardığımız için mutluyuz" dedi.

"100 yıllık olduğunu bilmiyorduk"

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, "Yeşil alanlara büyük önem veriyoruz. Ancak kesilmesi istenen ağacın 100 yıllık olduğunu, bu kadar büyük olduğunu bilmiyorduk. Ağacın kesimini uygun bulan Zabıta ve Park Bahçeler ekiplerini daha dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda bir kez daha uyaracağım" diye konuştu.