'1000 Konuttan Azı Kurtarmaz'

Soyak Genel Müdürü Emre Çamlıbel, yeni projeler için İstanbul'da arazi baktıklarını söyleyerek, "1000 konuttan az daire içeren proje yapmıyoruz; ne maliyeti kurtarır, ne adımıza yakışır" dedi.

Başta İstanbul olmak üzere pekçok ilde hayata geçirdiği büyük konut projeleriyle tanınan Soyak'ın Genel Müdürü Emre Çamlıbel, yeni projeler için İstanbul'da arazi baktıklarını söyledi. Çamlıbel, 2006 yılında gündemlerinde iki konu bulunduğunu belirterek, bunları Soyak Olympiakent projesinin tamamlanması ve İzmir'deki Soyak Mavişehir projesinin satışı olarak sıraladı. "İstanbul'da merkezi noktalarda arazi bakıyoruz" diye konuşan Çamlıbel, büyük projelere imza attıkları için merkezi noktalarda arazi bulmanın zorluğuna dikkat çekti.

2006 gündemi belli
1000 konuttan az daire içeren proje yapmadıklarını dile getiren Çamlıbel, "Bizim projelerimiz çok büyük projeler oluyor, daha küçüğü ne maliyeti kurtarır ne de adımıza yakışır" dedi. Çamlıbel ayrıca, İstanbul'da Kartal ve Kurtköy'de arazilerinin olduğunu söyleyerek, 2006 yılında yeni bir projeye başlamayı düşünmediklerini, ancak daha sonrası için bu arazileri değerlendirmeyi düşüneceklerini kaydetti. Çamlıbel, hedeflerinin Soyak markasını tüm Türkiye'ye yaymak olduğunu vurgulayarak, İzmir'deki bin 500 konutluk Soyak Mavişehir projesinin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Çamlıbel, "Emlak GYO ile gelir paylaşımı yöntemiyle yapılacak Soyak Mavişehir projesinin inşaatına ve satışına1 Şubat 2006 günü başlıyoruz. Ayrıca Mavişehir'in tam karşısında, Çanakkale yolu üzerinde 2 bin konutluk arazimiz ile beraber bu ilde gerçekleştirilecek konut sayımız 3 bin 500'e ulaşacak" dedi.

Ayda 900 YTL
Etrafı palmiyelerle çevrili, geniş yeşil alanları bulunan Soyak Mavişehir 130 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 64 metrekareden 200 metrekareye kadar farklı büyüklükte dairelerin yer aldığı projede; 4 yüzme havuzu, 3 basketbol sahası, 3 tenis kortu, çocuk parkları ve açık spor alanları yer alacak. 900 YTL'den başlayan taksitlerle satılan daireler, Aralık 2007'de sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.