11 Galeri 11 Sergi...

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iki ayda bir düzenlediği 11 sergiyi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Acıbadem Kampüsü’nde izleyicilere sunacak.

Bir kültür ve eğitim merkezi olarak topluma hizmet eden kurumun 26 Şubat 2004 - 9 Nisan 2004 tarihleri arasında açacağı sergiler :
1. OSMAN ŞENGEZER Opera, Bale, Tiyatro, Dekor; Kostüm Sergisi
2. AHMET SELİM SABUNCU Fotoğraf Sergisi,
3. Heykel Bölümü “İlk adımlar Sergisi”
4. Grafik bölümü Kırmızı/Basında En İyiler Reklam Ödülleri Sergisi
5. Resim Bölümü Bilgin Kazlı Resim Sergisi
6. Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Kırkpare Patchwork Sergisi
7. Temel Sanat Eğitimi Bölümü “Renk-Form” Öğrenci Çalışmaları Sergisi
8. Tekstil Sanatları Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi
9. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğrenci Tasarım Projeleri Sergisi
10. İç Mimarlık Bölümü Hacim Tasarımı Sergisi
11. Seramik Cam Bölümü Öğrenci Çalışmaları Sergisi. Sergiler Borusan Quartet Konseri ile başlayacak,Yönetmenliğini Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Volkan Kapkın’ın yapacağı “6.45” Kısa Film gösterimi ile sona erecektir.

Fakülte Sergi Salonunda yer alan Osman Şengezer Opera, Bale, Tiyatro, Dekor, Kostüm Sergisi çok geniş kapsamlı bir sergi olup, sanatçının ilk retrospektif sergisidir. Şengezer, 1962’de Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. Devlet Tiyatroları ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüklerinden ayrılınca Devlet Opera ve Balesine geçti. 20 Yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde,20 yıl da İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünde çalıştı. Opera, Opera, bale dekorlarının yanı sıra özel tiyatrolarda, televizyon kanallarında ve sinemada tiyatro, show, müzikal, dekor kostümleri de çizdi. 450’yi aşkın dekor ve kostüme imza attı. Anadolu’nun hemen her ilinde görülen yapıtları Almanya, İngiltere, Fransa; Hollanda, Macaristan, ABD Devletleri, Kuzey Afrika Ülkeleri ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyetinde de izlendi. Ankara, İstanbul, İzmir, ve Eskişehir Şehir tiyatroları gibi çok geniş bir yelpazede Dekor ve Kostüm yaptı. Sayısız TV Filmini ve Sinema Filmine Dekor, Kostüm yaptı. Ankara ve İstanbul’da sayısız ödüller aldı. “Dekor - Kostüm” adlı üç kitap yayınladı. Bale Yöneticiliği, Opera, ve Bale Dergileri Yöneticiliği, Sanat Teknik Müdürlüğü yaptı. Halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü baş dekoratörüdür.

Fakülte Giriş Salonunda Ahmet Selim Sabuncu Fotoğraf Sergisi izlenecektir. Heykel Bölümü sergi salonlarında yer alan “İlk Adımlar” Sergisinde öğrencilerin eğitim boyu gerçekleştirdikleri çalışmalardan seçmeler sunulmaktadır.

Grafik Bölümü Sanat Galerisinde Hürriyet Gazetesi’nin ilk kez bir eğitim kurumunda sergilediği Kırmızı/Basında En İyiler Reklam Ödülleri Sergisi yer almaktadır.Başarılı basın kampanyalarını ödüllnedirip reklam alanında yaratıcılığı teşvik etmek, aynı zamanda basını tercih eden reklamverenlere destek vermek amacıyla düzenlenen bu yarışmanın ilginç sonuçları izlenecektir. 1 Eylül 2002 - 20 Eylül 2003 tarihlerinde yayınlanan tüm gazete ve dergi reklamları arasında yapılan yarışma sonucunda derece alan eserler bu sergide yer almaktadır. Hürriyet Gazetesi’nin bu yarışmaya “kırmızı” ismini vermesi, kırmızının durduruculuğu, çekiciliği, etkileyiciğini simgeleyen bir renk olması yanısıra, Hürriyet gazetesini de simgeleyen rengin kırmızı olması nedeniyle verilmiştir. Türkiye’de sadece basın reklamları arasında düzenlenen ilk ve tek yarışma olma özelliğini taşıması sebebiyle diğer reklam yarışmalarından ayrılan kırmızı yarışması reklam dünyasına ayrı bir renk katmıştır. Son yıllarda uluslar arası normları yakalamayı başarmış olan Türk reklamcılığı bu tip yarışmaların da desteği ile büyük bir devingenlik içine girmiş bulunuyor.

Resim Bölümü katında yer alan figüratif sergide bölüm öğrencisi Bilgin Kazlı’nın dışavurumcu yorumları yer almaktadır. Sanatçı, içselliğini, duygularını ve yaşama biçimlerini dramatize ettiği bu sergide dışavurumcu bir anlatım sergilemektedir.

Tekstil Sana0tları Derneği tarafından düzenlenen Kırkpare Patchwork Sergisi

Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünde yer alacaktır. Kırkpare, Ninemin Bohçası, Parçalı ve Yamalı Bohça, Hanım Dilendi - Bey Beğendi gibi isimlerle tanına patchwork sanatında geleneksel motifleri işleyen ve küçük kumaş parçalarının el veya makine ile birleştirilerek çeşitli boylarda meydana getirilen çalışmalar izleyicilere sunulacaktır.

Temel Sanat Eğitimi Bölümü “Renk - Form” Öğrenci Çalışmaları Sergisi yer almaktadır.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Sergisi öğrencilerin “Duvar Saati”, “Satranç Takımı” ve “Masa Lambası” konulu projelerinden oluşmaktadır. “Duvar Saati”projesi özellikle analog göstergeler ve arayüz açısından yapılan bir ürün tasarım çalışmasıdır, Satranç Takımı projesi ise satrançç takımını oluşturan taşların yeniden tasarlanmasıdır. Taşlar görsel açıdan aynı dili konuşan bir takım oluştururken, her biri oyun içinde simgeledikleri güce, hareket biçimine ve takım içindeki konumlarına göre farklılaşmaktadır. Masa Lambası projesi ise üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde, Tokalı Aydınlatma firmasıyla birlikte yürütülmüştür.

İç mimarlık Bölümü, Çevre Tasarımı Dalı öğrencileri tarafından yapılan otel projeleri, konut tasarım projeleri (yaşam çevresi, yatma çevresi, mutfak gibi) bölüm sergi mekanlarında sergilenmektedir. Seramik - Cam Bölümü öğrencilerinin özgün eserleri bölüm katında görülebilir..

Sergi 4 Nisan 2004 tarihine kadar sürecektir.