115 Ampul Altında ENVER İmzası



Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler arasında "Enerji Verimliliği Kapsamında Yapılacak İşbirliği Protokolü", Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile "Ağaçlandırma Çalışmalarına Destek Protokolü" imzaladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, kamuya "Tasarruflu ampul kullanın" genelgesi gönderirken, üç bakanın enerji verimliliği (ENVER) işbirliği protokolü imzaladıkları toplantı masasının üzerinde yanan ampuller hem fazla hem de bir bölümü tasarrufsuz çıktı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, imza töreninin yapıldığı, perde ve storları sıkı sıkıya kapalı, dev bir avize ve 115 ampulle aydınlatılan toplantı salonundaki, ampul sayısının çokluğuna dikkat çekerek, "Bu enerji verimliliği ile çelişmiyor mu" diye soran bir gazeteciye hak verdi.

Ermenistan’la elektrik  anlaşması yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ermenistan’dan elektrik alımı ile ilgili herhangi bir anlaşmalarının söz konusu olmadığını söyledi. Güler, Adalet Bakanlığı’ndaki protokol imza töreninin ardından gazetecilerin, medyada ye alan "Ermenistan’dan elektrik alınacağına" ilişkin haberleri anımsatması üzerine, "Böyle bir şey gerçekleşmiş değil" dedi.